MaMiFilm adlı üyeden alıntı

Hocam kusura bakmada senin bu işlerden pek anlamadığın ortada. O arkadaş sahibinden ile ilgili söylediği cümlede ironi yapıyordu. Önceki mesajlara bir gönderme yapmıştı. Fakat senin dediğin 100 bin tl o adamlar için çerez parasıdır. Sahibinden dediğin site 5 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor ve en son baktığımda 200 civarı çalışanı vardı. Adamların sadece ofis ve çalışan giderleri aylık 1 milyon TL'den fazladır. Site giderlerini saymıyorum. O site günlük 200 bin tl arası kazanamazsa zarar etmiş sayar kendisini. Aylık ise minumum 1 milyon TL kar yazıyordur hanesine.

5 bin liralık sunucu meselesine gelecek olursak sen görmedin diye öyle bir sunucu yok diyemeyiz. Ayrıca tek sunucu olduğunu da kimse söylemedi. 10 15 sunucu alıp birleştirip tek sunucu gibi çalıştırıyorlardır ki böyle siteler için mecburidir bu. Turkmmo forumunu bilirsin belki, o forumun hiti bir zamanlar yüksekti ve adamlar 15 sunucu ile çalışıyordu. O forumda bir zamanlar çok aktiftim. Sitenin her bölümü farklı sunucularda çalışıyor. Database ayrı sunucularda tutuyorlar genellikle. Yani bu sitenin bu kadar indeksini ve verilerini tek sunucuda mı sanıyorsun sen?

Bizim insanımız kendisi kazanamıyor diye başkalarıda aynı sanıyor fakat durum öyle değil. Bunları söyleme nedenim bu işin içinde olmam ve sunucularla vs çok fazla ilgilenmemden dolayıdır. Öyle kafadan sallama bilgilerle atıp tutmayın lütfen (Sözüm sadece size değil).


Hocam ben pek zamanım olmadığından tüm mesajları tek tek okumadım. Sadece son sayfaya baktım. Sahibinden en az birkaç 100 bin lira kazanıyor diye yazdım 100 bin lira değil. Ayrıca ben kar ediyor dedim. Yani giderler çıkarılacak kalan miktarı söyledim bir kaç 100 bin diye. Sunucuya gelince şimdiye kadar hiç bir sitem birden fazla dedicated kullanılacak kadar hit almadı :) O yüzden bilmiyorum bu meseleleri.