lostyazilim

Resimsiz Makale Seo açısından

12 Mesajlar 1.608 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

nrkn nrkn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Founder®, CDCS®, BA®
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** A**
  • Mesajlar 633
  • Beğeniler 68 / 229
  • Ticaret 106, (%100)
Arkadaşlar merhaba,

Küçük bir sorum olacak, günlük düzenli olarak girilen makalelere resim eklemezsem bir sorun olurmu ? Yani sadece makaleleri girsem yanında veya başlıkla alakalı bir resim koymazsam google açısından büyük bir eksiklikmidir ? indexlenmesini yavaşlatır mı ?

Teşekkür ederim

wmaraci
reklam

OSakci OSakci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Web sitesi sahibi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** S**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 2 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Konuya uygun,siteyi çok zorlamayacak çözünürlükte resimlerle yazını desteklersen seo açısından yararlı olur.Tecrübeyle sabittir k,,Google için yazı ile uyumlu görselin önemli :)
selamlar

MaMiFilm MaMiFilm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 558
  • Beğeniler 55 / 139
  • Ticaret 0, (%0)

OSakci adlı üyeden alıntı

Konuya uygun,siteyi çok zorlamayacak çözünürlükte resimlerle yazını desteklersen seo açısından yararlı olur.Tecrübeyle sabittir k,,Google için yazı ile uyumlu görselin önemli :)
selamlar

Google görselin konuyla ilgili olduğunu nerden anlayacak? Burada önemli olan resmi eklemek ve resme alt etiket eklemektir. Çok alakasız bir resme makaleyle ilgili alt etiket eklersen, google o resmi o konuyla ilgili olduğunu sanar ve ona göre google görsellere ekler. Resmin alakasından daha çok resimlere alt etiket ile eklemek önemlidir.

Profesyonel makale hizmeti için iletişime geçebilirsiniz.

OSakci OSakci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Web sitesi sahibi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** S**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 2 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
teoride haklısınız hocam ancak bir resmi google arama sekmesine koyup ''bu resmi google arama motorunda ara'' diye taratınca aynı resmi benzer konularda kullanan binlerce site sıralanıyor.Yani demek istediğim;sadece verilen alt etiket değil,resmin kendisi de önemli.

wmaraci
wmaraci

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

OSakci adlı üyeden alıntı

teoride haklısınız hocam ancak bir resmi google arama sekmesine koyup ''bu resmi google arama motorunda ara'' diye taratınca aynı resmi benzer konularda kullanan binlerce site sıralanıyor.Yani demek istediğim;sadece verilen alt etiket değil,resmin kendisi de önemli.

Ben bunu özellikle denedim. Resmin adını ve her türlü etiket bilgisini sıfırlayıp google'dan aratınca sonuc vermiyor. Ama internetten buldugunuz bir resmi hiç değişilik yapmadan direk aratırsanız bir çok sonu cıkar benzer.

Zaten google bunu anlasa da, yani 2 görselin birbirne benzediği anlasa bile yazıyal alakasını çözemez. Yani şöyle düşünün bir araba tanıtımı yapan firma gösellerinde balık resmi kullanabilir. Yani bilmem nerede balıkçılık yapan birinin arabayı kullanıp konforuna hayran kaldıgını anlatan bir yazıda balık resmi de olabilir.

Görsellerin hit acısında ufak bir etkisi var. Tabi sektöre göre farkeder. Bir de medya kullanımı yazıyı güzelleştirir. Sayfaya az bi hava katar.

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Benim 0 görsel içeriği bulunan sitelerim var arkadaşlar.
Bunun nedeni, AdSense'den aldığım resim uyarısıdır; bundan bir kaç sene önce Hilal Cebeci, ve Twitter haberleri vardı malum, onu yazmış, yanına da Hilal Cebeci'nin bir resmini eklemiştim. Uyarı geldi, reklamlar kaldırıldı, ve ona benzer tüm resimleri kaldırmam istendi.
Ben de bilmem kaç bin resmi tek tek kontrol etmektense tüm resimleri kaldırdım :) Halimden de memnunum. Bir daha asla o sitemde resim uyarısı almayacağım örneğin .)
Ama her konumda birden fazla resmi olan sitelerim de var, hatta bu resimler Google görsellerde 1. sırada da çıkıyor. Kısacası resmin çok bir faydasını görmüyorum sayfa görünümü dışında...

Ademweb Ademweb Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Grafiker ,Seo Uzmanı , Web Yazılım , Matbaa
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 179
  • Beğeniler 33 / 27
  • Ticaret 0, (%0)
Makalelerinizde Kullandığınız resimler , Hit açısından sizin yararınıza olacaktır.Çünkü " Google Görsellerden" Arama Yapan Kullanıcılar resimleri tıklar.
Ayrıca Alexa değerlerinizi Güçlendirmek için , Makalelerinizde sağlı SOllu ve düzenli olarak kesinlikle resim Kullanmanızı öneririm .

Bilo Bilo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 55 / E
  • Meslek Sanat Direktörü
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 63 / 77
  • Ticaret 0, (%0)
Çokta önemli değil. Benim makalelerin hiç birinde resim yok. Resim, işin pazarlamasıyla ilgili bir konu.
.

Domainog.com | Seobilog.com

Karargaht Karargaht WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 428
  • Beğeniler 31 / 127
  • Ticaret 0, (%0)
Önemli değil diyenlere bakma. Resim bi pastanın kremasıdıri çileğidir. Ayrı bi tat verir.

SafakCALiSKAN SafakCALiSKAN lafliyorum.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Amele V.2
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** Ç**
  • Mesajlar 4641
  • Beğeniler 1124 / 1125
  • Ticaret 7, (%100)
web aramasında "şipidik terlik modelleri" diye aratarak seni bulabilirler
image aramalarında da seni bulabilirler
şöyle ki
sipidik-terlik-modelleri.jpg

arasındaki bağlantıyı anlamışsındır

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al