Arama motoru lideri google radikal bir karar alarak 2015 Nisan ayında deep link algoritma güncellemesini hayata geçireceğini duyurmuştu.

Peki mevcut siteler bu durumdan nasıl etkilenecek?

İnternet siteleri anahtar kelimelerinde düşüş veya yükseliş yaşayacak m?

Nedir bu Deep Link?

Sorularına bu makalemizde yer vereceğiz.

NİSAN 2015 DE NELER OLACAK?

Google amca her zaman son kullanıcının gereksinimlerini hedeflediğinden dolayı bu algoritma değişikliği en çok son kullanıcıyı etkileyecek. Anahtar kelime aramalarında fazla zaman harcamadan sizde en özgün ve değerli bilgiyi sunan internet sitelerinin ilk sayfalarda yer alacağı Deep Link güncellemesinden hali hazırda birçok Türkiye lokasyonlu internet sitesi olumsuz etkilenecek. Özellikle büyük ölçekli firmaların e-ticaret sitelerinin bu algoritma değişikliğinden büyük orandan olumsuz etkileneceğini söyleyebiliriz.

Çünkü yeni algoritma da internet sitenizin ziyaretçi sayısının hiçbir önemi yok!

Özellikle büyük ölçekli e-ticaret sitelerine baktığımızda sadece birkaç ürün görseli ve ürünün fiyatı haricinde neredeyse hiçbir bilgiyle karşılaşamıyoruz. Bu durum google amcanın gözünde oldukça olumsuz bir durum.

Yani Nisan ayında emek verilerek özgün bir biçimde hazırlanmış küçük ölçekli bir e-ticaret sitenin aynı anahtar kelimelerde dev rakiplerinden daha yukarılarda çıkacağı kuvvetle muhtemel.

Tabi kopya içerikli siteleri bu kategoride belirtmeye bile gerek yok çünkü yeni algoritmada bu tür çöp sitelere büyük cezalar verileceği söylenmekte.

SİTENİZ MOBİL UYUMLU DEĞİL İSE YANDINIZ!

Deep link algoritma güncellemesi için diğer hayati konulardan biri ise Mobil uyumluluk.

Sitenizin mobil uyumlu olması artık google amcanın gözünde olmazsa olmazlar arasında. Nisan 2015 ile birlikte google amcanın robotları tüm siteleri teker teker ziyaret edecek ve mobil uyumluluk testi gerçekleştirecek. Bu testten sınıfta kalan siteleri ise anahtar kelimelerde alt sayfalara yollayacak. Bu tür bir sıkıntı yaşamamak adına şimdiden mobil uyumluluk testi gerçekleştirip sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için çalışmalara başlayabilirsiniz.
>> Google Mobil Uyumluluk Testi <<


ÖZGÜN VE KALİTELİ İÇERİK HERŞEYDEN ÖNEMLİ!

Deep link algoritma güncellemesinin en önemli konusu olan özgün içerik her şeyin başlangıç noktası aslında. Ziyaretlerine hedef kelimede en faydalı bilgiyi veren internet siteleri bu konuda kaliteli de olmak zorunda. Yani sitenize özgün içerik eklemek sitenizin kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. Ziyaretçinin sitenizdeki içerikte ne kadar kaldığı, favorilerine ekleyip eklemediği, içeriğe yorum yapıp yapmadığı hepsi başlı başına birer değerlendirme kriteri. Google amcanın robotları sitenizdeki bu faaliyetlerin hepsini inceleyip sitenize not verecek ve bu not geçen yıllarda olduğu gibi page rank anlayışına yeni bir boyut katmış olacak.

Wordpress bilmeyen fakat wordpress sitesi olan kullanıcılara sitelerinizi nasıl mobil uyumlu hale getirebilecekleri konusunda ücretsiz olarak destek verilir.

KAYNAK: Arama motoru optimizasyonu