Merhaba beyler. Bloğumda 25 Aralıkta yazdığım bu makaleden daha fazla arkadaşın yararlanması için burada da paylaşayım dedim. eleştiri yapmayın boş beleş konuşmayın sıkıntı varsa moderatöre rapor edin konuyu tamamen silsinler !!!

Öncelikle şunu belirteyim Eklentinin Ücretli ve ücretsiz versiyonları vardır Paranız varsa Ücretli satın alın ama yoksa gidip ücretsizini kullanın ne olursa olsun Warez kullanmayın !!!

Ücretsiz versiyon: https://wordpress.org/plugins/premium-seo-pack-light-version/
Ücretli versiyon: http://codecanyon.net/item/premium-seo-pack-wordpress-plugin/6109437

Modüller ve anlatımına geçelim.

Backlink Builder = Beyler bu bölüm sitemize ücretsiz backlink sağlama bölümüdür bu kısımda sitemiz ile ilgili meta bölümleri doldurup pr değeri yüksek sitelere sitemizi göndermemizi sağlar zaten panel açıldığında da göreceğiniz gibi submit website dediğimizde gönderilecek ve açılan siteye kayıt etmemizi isteyecektir.

Google Analytics = Bu modül ise google aanalitik hesabınızı eklenti içine almamızı sağlar google analitiğe girmeden bu bölümden de takip edebilirsiniz. Video ile nasıl yapılacağı anlatılmıştır onun için benim tekrardan yazmama gerek yok.

Link Builder = Bu bölümde anahtar kelimelerinize linkler oluşturmanızı sağlar örnek vermek gerekirse ali çömez seo başlığı verip seo kategorisine link verip oluşturabilirsiniz. Verdiğiniz linklere link yapısını belirlemenizi kısaca anahtar kelimelerinizde size yardımcı olur zaten çok basit olduğu için kolayca yapacaksınız.

Add new link ile yeni linkler ekleyebilirsiniz herhangi bir sınırlama yok ama tercihen 3-5 adet yapın abartınca işe yaramayacağını sizde bilirsiniz.

301 Link redirect = Beyler bu bölümde ise sitenizdeki krık linklere yeni link eklemeyi sağlar aylar önce yazdığınız bir yazı sonra beğenmeyip sildiniz ama google bu yazıyı indexlemiş link kaybı yaşamamamk için bu sayfaya yönlendirme linki verip bir tane hata kayıt sayfası veya anasayfaya yönlendirme yapabilirsiniz ziyaetçi kaybı yaşamazsınız. neyse bubölü de bu kadar artık ne için ve nasıl kullanacağınız size kalmıştır :) Ali Çömez

Social Stats =Bu bölüm ise beyler yine çok güzel bir analiz bölümü.

Burada hangi yazınızı hangi sosyal paylaşım sitesinde kaç adet paylaşılmış görebilirsiniz . Biliyoruz ki günümüzde sosyal medya Seo açısından sosyal medya olmazsa olmaz birşeydir ve bu güzel nimetten faydalanmak herkes için akıllıca birşeydir. neyse Bu bölüm için herhan gi bir ayar yapmanıza gerek yopk zaten siz paneli açtığınızda herşey karşınızda belirecektir.

W3C Validator = Bu bölüm ise yazdığınız yazıların w3 standartlarına uygun olup olmadığını test eden modülümüz yer alıyor. Modülü açtığımızda karşımıza yazılarımız çıkacaken aşağıda verify all selected pages butonuna tıklayarak sayfadaki yazıların w3 standartlarına uygun olup olmadığını kontrol etmemizi sağlar ve view raports diyerek hatalarımızı (varsa) gösterir ve ona göre daha kaliteli içerik için hatalarımızı gidermemiz için bizi uyarır. w3 te açılan sayfada belirtilen hataları yazımızda düzenleyerek Seo uyumlu w3 uyumlu makale yazmış oluruz ve kaliteli içeriği oluştururuz.

Capabilities = Bu bölüm ise üyelere gösterilecek modül izinlerini belirlememizi sağlar ben tek yazar olduğum için bende sıkıntı yok siz kendinize ve yazarınıza göre bölümleri kullanın. tavsiyem tüm modülleri tüm yazarlara açmanızdır.

Facebook Planner = Bu modül ise Facebook’a içerik göndermenizi sağlar zamanlayarak veya manuel sayfalara gruplara veya kendi hesabınısa içeriği yazdığınızyazıyı makaleyi göndermenize olanak sağlar gördüğünüz gibi tek bir eklenti ile facebook ta dakikalar harcamaktan kurtulursunuz :) Ali Çömez

Files Edit = Bu kısım ise ftp içine girmeden .htacces ve robots.txt düzenlemenizi sağlar yine çok faydalı olan bu modülü kullanmamız için ftp den bu 2 dosyaya gerekli izinlerinverilmiş olması gerekir aksi halde bu modülbir işe yaramaz :) Ali Çömez

Google Authorship = Modülşü ise google+ hesabınızı eklentiye bağlamanıı ve siteyazarı olarak Gözükmenizi sağlar. örnek: google hesabınız açıken Ali Çömez yazdığınızda sağ tarafta benim google hesabım ve sitem gözükecektir :) Ali Çömez

PageSpeed Insights = Sitenizin sayfalarının performansını analiz etmenizi sağlar. Bu sizin sayfalarınızı optimize edebilmeniz için size öneriler sunan bir modül hacılar bu zaten sitenin genel performanıyla eşdeğer sayılır site yavaşsa sayfalarda yavaş olur ;) Ali Çömez

Local seo = Bu bölüm ise Bulunduğunuz alanı google bildirmenizi sağlar yerel seo yaparsınız yani trabzon seo aratıldığında ön plana çıkmak için sizin bu ayarlarıyapmanız gerekecek ki ince ayar yapılacakbir durum yok panel açılınca gözükecek ayrıca bu modülün wp admin panelinde özel bir kısmı var ayarları oradan yapacaksınız.

Kurumsal çalışıyorsanız Şirket bilgileriniz email telefon vb alanları ayarlayacaksınız bu bölümden bölüm ingilizce genel olarak eklentinin olduğu gibi ama detaylı ingilizce bilmenize gerek anlaşılır şekilde gözükür zaten.

Miscellaneous = Bu bölüm ise Sitedeki argo küfür vb engellemek istediğiniz kelimeler aracıdır. Bu panel açılınca Stop Words List alanına engellenmesi gereken kelimeleri eklemeniz yeterli yanlız kelimeler alt alta ve her kelime sonunda virgül olmalıdır. Bu bölümü kullanmadığım için pek detaylı bilgi vermek istemiyorum yanlış bilgi vermek istemem.

Modules Manager = Bu bölüm ise eklenti modülleri içinde hangilerinin aktif hangilerinin kapalı olması gerektiğini ayarlama bölümüdür. Kullanamdığınız modülleri kapatabilirsiniz mesela ben miscellaneous modülünü kapattım :) Ali Çömez

Monitor 404 = Bu modül arkadaşlar sitedeki kırık linkleri çıkartır ve yeni link vermenizi sağlar 301 redirect modülüne benzer ama 301 redirect modülü bize hangi linklerin kırık olduğunu göstermiyordu :) Ali Çömez neyse buradan öğrenip isterseniz yeni link verebilirsiniz isterseniz 301 bölümünden yönlendirme yapabilirsiniz.

Mass Optimization = Bu modül benim en sevdiğim modül diyebilirim arkadaşlar :) Ali Çömez Bunun aslında anlatılacak pek bir özelliği yok ama sevdiğim için biraz abartayım.

Bu modül yazdığınız yazılara otomatik seo içeriği ekler anahtar kelime seo başlığı seo keywords gibi amaa herşeyi otomatik yapıcak diye birşey yok isterseniz siz keyfinize göre bu modülün oluşturduğu başlığı beğenmediyseniz değiştirin ona da imkan veriyor tabiki. Ama iyi özelliği de şu ki ben 2011 yılında bu eklentiyi kullanmıyorum o zamanın yazılarının seo içeriği anahtar kelime açıklama başlık vb var ama seo uyumlu mu değilmi bilmiyorum ve eklentide olmadığı için o zamanlarda ne yapacağım diye düşünüyorum diyorsunuz.

Çözüm bu modül. Auto detect focus keyword for all butonuna tıkladığımızda tüm yazılara kendisi otomatik olarak bu bölümleri ekler (manuel ekleme kadar sağlıklı olmasa da hiç olmamasından iyidir.)

Remote support = alanını açıklamaya gerek varmı bilmiyorum :) Ali Çömez Eklentiyi aldınız becerip kullanamadınız destek istiyorsunuz işte o zaman bu bölümü kullanacaksınız ama biz Türkler bilirsiniz ki kullanım kılavuzu okumayan bir ülkeyiz ne kadar kullanırız bu modülü bilemem :) Ali Çömez

Seo Friendly Images = Bu modül yine bir harikalar yaratıyor arkadşlar. Yaptığı iş ise Sitede paylaştığımız resimlere alt ve title etiketleri ekliyor. Örneğin bir resim paylaştınız yazı içinde bu resime alt title etiketleri atamayı unuttunuz bu eklentinin bu modülü bu işi sizin yerinize hallediyor. Sadece panelde sizin yerinize alt title etiketi olarak ne eklenmesini istiyorsak onu yazmamız yeterli .

Serp = Bu modül anahtar kelimelerinizin google sonuçlarını size bildirir arkadaşlar hangi kelimeyi kullanmalıyım hangi kelimenin ne kadar aranması var gibi sorularınızı bu modül ile halledebilirsiniz.

Server Status = Bu modül ise Eklenti içindeki modüüllerin kullanılır veya kullanılamaz olduğunu server fonksiyonlarını sunucu yapılandırmasını gösterir. Aktif modülleri de gösterir arkadaşlar.

Sitemap = Evet arkadaşlar bu eklentinin en güzel modüllerinde birtaneside sitemap modülüdür. Bu modül site haritası oluşturmanızı sağlar site haritasını gerekli arama motorlarına gönderebilir.

Diğer bir güzel yönü ise diğer Seo eklentilerine fark atan kısmı Resimlere ayrı videolara ayrı yazılara ayrı sitemap oluşturabilmesidir. Bu bölümde resim video site haritalarının ayarlarını yapmanıza imkan sunar.

Smushit = Bu modül yine çok faydalı bir modül olarak size medya içeriklerinizin boyutunu düşürmenize yardımcı olur. her bir format için ayrı teknikler kullanarak içeriklerinizin boyutunu düşürerek daha hızlı açılan sayfalar sağlar.

Panel açıldığında karşınıza medya içerikleriniz gelecektir aşağı kısımda Mass smushit butonuna tıklayarak sayfadaki tüm içeirklerin otomatik olarak optimizasyon’unun yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Sadece sayfadakini yaptığı için diğer sayfaları el ile geçmeniz veya sayfadaki içerik sayısını artırmanız gerekmektedir ilk açıldığında sayfada 10 adet içerik gözükecek ve siz mass smushit dediğinizde bu 10 içeriği düzenleyecektir sizbu sayıyıartırarak daha fazla içeriği düzenletebilirsiniz veya zamanınız varsa sayfaları tektek geçip optimize ettirebilirsiniz.

Title & Meta Format = Eveeet arkadaşlar Eklentinin can alıcı modülü Title Meta format modülüdür.

Bu modül sayesinde sitenizin başlık anahtar kelime açıklamasını en iyi şekilde ayarlamanızı sağlar. Sosyal medya da paylaştığınız yazıların üzerinde sitenin standar resmi gözükmesini sağlayabilirsiniz twitter kart özelliği twitter meta ayarlarını kullanabilirsiniz gelişmiş özelliklere sahip bu modül sitenizin en iyi başlık ve meta kısımlarınızı profesyonelce düzenlemenizi sağlar.

/*---------------------------------------——————————————*/
Makaleyi kesinlikle ve kesinlikle izinsiz veya kaynak belirtmeden paylaşmayın sonuçta hepimiz emek verip birşeylar yapmaya çalışıyoruz !!!
Kaynak: Premium Seo Pack Kullanımı