Trendleri takip edeceksin. Haber çıkmadan 1 gün önce hazırlığını yapacaksın.
Mesela geçen gün milletvekili aday listeleri açıklanacaktı. Bir gün önceden çalışma yaptığım bir sitede illeri 3'erli gruplara bölüp başlıklar hazırladım ve haberi girdim. İçeriğine de açıklandığı an ilk siz haberdar olacaksınız diye ekledim. Ardından epeyce hit geldi. Sonra listeler açıklandığında zaten haber hazır içeriği hazır olduğundan sadece isimleri yerleştirip yeniden gönderdim. Başlıkta da ufak değişiklikler yaptım. Böylece yazı yeni yazı olarak indekslendi. Aynı haberi iki defa indeksletmiş olduk.
En çok hit getiren haberler eğitim haberleridir. LYS, YGS, KPSS... aklına ne gelirse. Sınav öncesi sınav tarihi ve yerleri hakkında başlıklar gir. Sınav zamanı saat kaçta ve ne zaman açıklanacağı bilgisini ver. Sınav sonunda soru ve cevapları ver. Sınav sonuçlarının açıklanacağı zaman sınav sonuç ve yerleştirmenin nasıl yapılacağı vs...
Spam haber de mutlaka yapmak zorunluluğu var maalesef. Öyle ben özgün giriyorum, kalite vs. Kapitalizm dünyasında romantizme gerek yok. Özgün iki haber girmeyle Milliyet gibi sitelerle yarışamazsın. Adam zaten bel altı oynuyor.
Bir de başlıklar sonuç odaklı olmalı. Aynı haber başlığından bir sürü var ama sen başlığında bir haberi yazarken kendinden emin yazmalısın. Haberin sonuna ayırt edici sözcükler ekle. Mesela ''Milletvekili Aday Listeleri Açıklandı'' başlıı aynı gün tonla sitede bu başlıkla çıkar. Sen şöyle yaz: 'Milletvekili Adayları TAM LİSTESİ'' Gezen adam senin konunun daha doyurucu olacağını düşünecektir. Tabii içeriğin de gerçekten doyurucu olmalı.
İkinci bir örnek; Geçenlerde Serhat Karanfil diye bir İlahiyat öğrencisi bir okulda ders verirken kız öğrencilerin biri eleman çok yakışıklı diye instagramda paylaşmış. Haber her internet sitesinde vardı. Ben başlık olarak İlahiyat'ın Kerem Bursin'i: Serhat Karanfil' diye yazdım. Aramalarda ve sosyal medyada hem başlıktan merak edip gelen oldu hem de Kerem Bursin aramalarından gelen oldu.
Özetle buna benzer şeyler. Bir de Google Trends Topic'leri sıkı takip et. Aynı şekilde Twitter rend Topic'leri. Bir haber yeni TT olmaya başlamışken hazırlığını yap. En az iki farklı başlık hazırla.
Benden şimdilik bu kadar. Umarım faydası olmuştur.