lostyazilim
tr.link

WordPress Boş Arama Sorununa Çözüm

3 Mesajlar 1.057 Okunma
lstbozum
tr.link

nega nega Siz bilirsiniz.. Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad N** G**
  • Mesajlar 729
  • Beğeniler 404 / 127
  • Ticaret 0, (%0)
Bildiğimiz gibi WordPress sürekli güncellenen bir içerik yönetimi. Ancak eksikliklerinden biri olan ve arama çubuğuna içerik girilmeden aranma yapılabilmesine henüz çözüm getirilmemiş.

Ben de ziyaretçilerimin boş arama yaptığında sayfayı yenilemesinin önüne geçmek için yeni bir formül geliştirdim. Boş tıklama yapıldığında 404 sayfasına benzer bir sayfa oluşturup oraya yönlendiriyorum.

Siz de herhangi bir sayfaya yönlendirmek isterseniz ya da boş tıklandığında uyarı çıksın isterseniz aşağıdaki kodları uygun yere ekleyin.

searchform.php dosyasının başına bir javascript ekleyip boş tıklamnası halinde işlem yapmasını engelleyip uyarı verdireceğiz.

<script>
function aramam(){
var ara=document.getElementById('arama').value;
if (ara==""){alert('Boş arama yapılamaz'); return false;}
}
</script>

Yukarıda kırmızı renkle gösterilen arama sözcüğü arama formumuzda yer alan ve içerik girilen text biçimli imput'un id ismidir. Siz bir id tanımlayıp orayı değiştirebilirsiniz.

Diğer input olan gönder butonu ise submit'dir. Bu imput etiketine ise onsubmit ekleyeceğiz. Yani şu kodu."return aramam();"

Boş ise tıklandığında uyarı gelecektir.

Eğer boş tıklandığında bir sayfaya yönlendirmek isterseniz javascript koldlarındaki şu alanı aşağıdaki kod ile değiştirin. {alert('Boş arama yapılamaz'); return false;}

Yerine yazılacak kod: {window.open('yönlendirilecek sayfa adresi','_self'); return false;}

Kendi oluşturduğum boş tıklandığında yönlendirilen sayfayı görmek için tıklayın

www.nebigarci.net (Link yok, eski usül kopyala-yapıştır)
wmaraci
reklam

HasanEksi HasanEksi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bursa
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 608
  • Beğeniler 85 / 113
  • Ticaret 5, (%100)
Bu konun daha iyi bir çözümünü biri paylaşmıştı ama unuttum.Yinede ellerine sağlık
nega

kişi bu mesajı beğendi.

KaVRoN KaVRoN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 9 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Bu konuyu epeyce araştırdım. Buradaki yazıdan başka pek birşey bulamadım. Ancak Bu gerçekten çok ciddi bir sorun durumunda. Boş arama yaptığı zaman her şeyi listelemesi çok kötü bir sonuç çıkarıyor. Yukarıdaki çözümü kullanan var mı? Var ise biraz açıklayabilir mi? Ya da başka bir çözüm bulan var mı? Teşekkürler.

Çözüldü: Aşağıdaki örnekte olduğu gibi input içerisine required="required" fonksiyonunu eklediğiniz zaman sorun direkt çözülüyor. Denedim çalışıyor. İyi çalışmalar...

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al