Bildiğimiz gibi WordPress sürekli güncellenen bir içerik yönetimi. Ancak eksikliklerinden biri olan ve arama çubuğuna içerik girilmeden aranma yapılabilmesine henüz çözüm getirilmemiş.

Ben de ziyaretçilerimin boş arama yaptığında sayfayı yenilemesinin önüne geçmek için yeni bir formül geliştirdim. Boş tıklama yapıldığında 404 sayfasına benzer bir sayfa oluşturup oraya yönlendiriyorum.

Siz de herhangi bir sayfaya yönlendirmek isterseniz ya da boş tıklandığında uyarı çıksın isterseniz aşağıdaki kodları uygun yere ekleyin.

searchform.php dosyasının başına bir javascript ekleyip boş tıklamnası halinde işlem yapmasını engelleyip uyarı verdireceğiz.

<script>
function aramam(){
var ara=document.getElementById('arama').value;
if (ara==""){alert('Boş arama yapılamaz'); return false;}
}
</script>

Yukarıda kırmızı renkle gösterilen arama sözcüğü arama formumuzda yer alan ve içerik girilen text biçimli imput'un id ismidir. Siz bir id tanımlayıp orayı değiştirebilirsiniz.

Diğer input olan gönder butonu ise submit'dir. Bu imput etiketine ise onsubmit ekleyeceğiz. Yani şu kodu."return aramam();"

Boş ise tıklandığında uyarı gelecektir.

Eğer boş tıklandığında bir sayfaya yönlendirmek isterseniz javascript koldlarındaki şu alanı aşağıdaki kod ile değiştirin. {alert('Boş arama yapılamaz'); return false;}

Yerine yazılacak kod: {window.open('yönlendirilecek sayfa adresi','_self'); return false;}

Kendi oluşturduğum boş tıklandığında yönlendirilen sayfayı görmek için tıklayın