reload58 adlı üyeden alıntı



Ne demek farketmez, bize ilköğretimde de böyle öğretildi gittiğimiz Kuran kurslarında da. Siz gitmemişsiniz belli ki. İnternet ortamında size yanlış öğretmişler hocam. Kuranı kerim de nerede tanrı kelimesi geçiyor söyler misiniz? Allah'ın 99 isminde ( Esmaül Hüsna ) neden tanrı kelimesi yok ? Televizyonu da yararlı kullanmalısınız bence. Her din programı olmasa da bazı programlar da bu konuda çok yararlı. Şahsen ben hiçbir İslam Din programında tanrı günahlarımızı affetsin lafını duymadım. Veya Cuma hutbesinden sonra Allah yerine tanrı kullanılmasını duymadım. Ayrıca bakınız;



Madem tanrı veya Allah denilmesi farkedilmiyor, o zaman burada gösterilen dinler ile bizim dinimiz ortak mı ? Hristiyan bir insan da tanrı diyor Müslüman da. Madem ilah aynı neden her dinde farklı bir isim var ? Mesela Yehova da bir Hristiyanlar'ın inandığı bir tanrıdır. Eksik bilgileriniz var hocam. Fazlasıyla ..


İsra 110:

Abdulbaki Gölpınarlı: De ki: İster Allah adıyla duâ edin, ister rahman adıyla, hangi adla duâ ederseniz edin, gerçekten de bütün güzel adlar, O'nundur ve namazında pek yüksek sesle okuma, sesini pek de yavaşlatma, ikisinin arasında bir yol tut.

Yeterli midir?