AzZA adlı üyeden alıntı

Önerinizi dikkate alarak bir piyasa araştırması yapacağım hocam.Peki başka branşlarda önerileriniz varmı varsa nelerdir güzel yatırımla kalkındırabileceği bir site.Bir ofis üzerinden haber sitesini mi yönetmemi öneriyorsunuz hocam.

Emeklemeden yürümek olmaz. Ofis çok sonraki iş. En azından ilk 6 ay tüm hazırlıkları ve yatırımları planlamanız lazım. Ben hem medya sektöründe senelerce çalıştım hem de profosyonel olarak editörlük yaptım. Forumlardaki çoğu insan gibi iki referans sitede içerik girip editörüm diyenlerden değilim. Benim de hayalimde bir haber sitesi açmak vardı ama şu an yatırım için doğru bir dönem olduğunu düşünmüyorum kendi açımdan.
Sektör için geçenlerde Kiosk fiyatlarını araştırdım. 2-3 bin liraya hiç de fena olmayan Kiosk'lar var. Alışveriş merkezleri ya da belediyelerle görüşüp uygun bir yer alma imkanı var. Bütçenizi bilmiyorum ama bahsettiğim rakamlara yakın bir fiyat ayırabilecekseniz Kiosk işini bir araştırın. Sıkma portakal, bardakta mısır, son dönem ne popüler bilmiyorum, yurt dışı trendleri de takip etmek gerek tabii. Böyle birşey yapabilirsiniz. KOSGEB kredilerini araştırabilirsiniz...
Yani tık başına 0,30 kuruştan binlerce insan sayfama gelsin de reklama tıklasın ya da birilerine tanıtım yazsıı vs. diye uğraşmaktansa, kap başına birkaç liradan gıda ya da ürün satmak hem daha garanti, hem daha ucuz bile.
Benim kişisel fikrim bu şekilde. Haber sitesi bana göre şu an ölü yatırım.
News'te tanınan, bilinen sitelerde de editörlük yaptım. Ay sonuna Adsense ne verecek - ne kesecek bilmeden 3-4 kişinin editörlük ücretini ödüyor, diğer bahsettiğim tüm giderleri karşılıyor adamlar. 1 ay tökezlesen içeri giren parayı çıkarmak için birkaç ayın gidiyor. Bence strese değmez.