-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
mrb hemen anlatayım
mesela veritabanındaki tabloda 3 tane stün var 1 2 3 diye id almış yazı sütünları
id
1=mrb
2=slm
3= nasılsın
şimdi örnek sayfamısa grdik güncelle.php ye mesela 2 tane texbox umuz var 1 tanede güncelle butonu veritabanına baglıyız texbox 1rine id yi birine güncellicek yazıyı
mesela 2= slm mı vsvsreyle degişdirecez kabaca anlattım ama umarım anlamısınızdır.. bana örnek bi kod yaza bilecek varmı bu id işlemleri beni hiç sevmıyor gecende kullanıcı idsini alamadım birtürlü get lede postlada alamadım yarım kalmısdı şimdiden teşekkürler sürekli htm le çalısdımızdan php kafa yoramadım ):
wdrleo
Back-end Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Full-stack Developer
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
kayıtları listediğiniz sayfada düzenleme linkini guncelle.php?id=$id şeklinde düzenleyin yani kayıtın id sini de çekin ve bunu guncelle.php 'yi link olarak verip id=$id şeklinde yazdırın. Daha sonra kayıtlardan birisine düzenle dediğiniz zaman guncelle.php?id=1 gibi bir url'ye gidecek bu noktada guncelle.php sayfasında id 'yi $_GET['id'] şeklinde çekin daha sonra güvenlik açısından getten gelen bu veriyi temizlemenizde gerekir. Daha sonra bir sql sorgusu oluşturarak UPDATE tabloadi SET yazi=$_POST['yazi'] WHERE id = '".$_GET['id']."' tarzında bir sorguyla güncelleme işlemini yapabilirsiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
eyvvalla tam sen yazarken bende yazıyoduk bu id lerle basım belada Xd tarayıcı metoduyla alayım dedım senın yazdıgın gibi tarayıcıda /guncelle.php?&id=%20/ diye cıkıyor ancak tarayıcıya elle yazarsam id öle alıyo hidden field lada denedim alamadım (: bide bunu denıyım eyvallah