HiO adlı üyeden alıntı

Hocam kesinlikle haklısınız kapalı kaynak kodlu unsurlar her zaman daha stabil ve güvenli oluyor. Dediğiniz gibi destekçileri gece gündüz bunun için çalışıyor. Fakat gelişimleri o firmaların ellerinde bu da açıkçası bana göre değil c# iş alanı daha az ,bulunan açıkların suistimali uzun sürüyor (yıllarca bile olabiliyor), geliştiricileri bu işe ellerinden geleni yapıyor fakat sayıları sınırlı diğer tarafta yüzbinlerce göz bir programda oluyor dolayısyla açık bulundu mu anında kapanıyor, birinin gözünden kaçan diğerinin gözüne taklııyor, açık kaynak kod hakkında kaynaklar her zaman daha fazla php olmazsa net dünyası yine olur ama emin olun yüzde 80 i olmaz, penetrasyoncular için php önemlidir dolayısı ile güvenlik araştırmcıları php bilmeli diye düşünüyorum ki bu alanda da çalşmalar yapıyorum. Hocam dediğiniz gibi yapıyorum aynı anda da java öğreniyorum ve uygulama geliştiriyorum bir yanda.

Hocam dedikleriniz bir kısmı doğrudur fakat C# iş alanı dar değil. hatta günümüzde türkiye dahil olmak üzere bir çok firma sitelerini aspx yada mvc olarak değiştirmektedirler. büyük web projeleri türkiyede hemen hemen c# yada vb üzerine kurulu. çünkü siz aynı kodlarla derleyiciler sayesinde her şeye çevirebilirsiniz. bir iş veren, mobil uygulama için 1 elaman + masaüstü uygulama için 1 eleman + site için 1 eleman çalıştırıp = 3 maaş vermektense.

bunların hepsini tek seferde yapabilen c# yada java bilen kişiler daha çok iş buluyor. internette de araştırma yaparsanız sağlam ve kökenli firmaların iş ilanları hep c# ve java üzerine. ;) bende bu işte olduğum için ve ekibimdeki php bilen sayısı ben hariç 1 kişi olduğu için biliyorum yani. hayvan gibi maaş alınıyor bizde fakat php bilen 2 kişi koskoca ekipte :) yurt dışı ekibimdede aynı şekilde php bilen önceen öğrendiği için biliyor. iş için değil