Olaya şöyle bakın hocam. Üniversiteye gidiyorsun C ve ASP öğretiyorlar. Mühendislikler açıldığından beri böyle. Diğerleri üstün körü geçiliyor. Hiçbir büyük firma da web projelerini kendi elemanlarına yaptırmıyor. Sadece işler büyüyünce, sistemi geliştirmek için eleman arıyorlar.
Mesela MIT veya Hepsiburada diyelim. Hepsiburada ASP tabanlı bir sistem. Ne Hepsiburada'nın sahibi, ne müdürü, ne yönetim kurulu bir gram ASP bilmez. Neden siteleri ASP peki? Kaliteli olduğu için mi? HAYIR. Anlaştıkları ve e-ticaret sistemlerini iyi geliştiren firma ASP kullandığı için böyle. Böyle büyük web yazılım firmaları da mühendislerden oluştuğu için, adamlar en iyi bildikleri dili kullanıyorlar projelerde. O da ASP. Üniversitede ASP yerine PHP'ye yoğunlaşılsa, bir tek ASP site kalmaz.
Ayrıca Microsoft dillerini bilen kişi, hemen iş bulabilir. Çünkü hem bilen azdır, hem bu siteleri kullanan azdır. Maaşlar da yüksek olur. Ama bu diller de hızlı güncellenmiyor, hep yerinde sayıyor. Zamanında devletin ilk bilgisayarları alıp, işletim sistemi anlaşması yaptığı için, daha gelişmiş dillerin bulunmadığı için üniversitelerde Microsoft dilleri okutuldu. Ama yavaş yavaş Microsoft'dan dönülüyor artık. İstanbul polis teşkilatı bile Linux'a geçerek yılda milyonlarca dolar kara geçti. Kullananı çok, sürekli güncel, sürekli gelişiyor, işlevi katlanarak artıyor, eğitimi çok, dökümanı çok, geliştiricisi çok, yan uygulamaları çok -- PHP kartele doğru gidiyor bence.