Turgay Can adlı üyeden alıntı

@PHPacemisi,

hepsiburada ile ilgili söylediğin "Anlaştıkları ve e-ticaret sistemlerini iyi geliştiren firma ASP kullandığı için böyle. "

Açıkca yazıyorum yalan bir beyanattır. Lütfen bilgi sahibi olmadan, gerçekmiş gibi bahsetmeyin.

Hepsiburada 'nın kendi yazılım ekibi vardır. Development Manager'lerinden birisi ile 1 yıl beraber aynı şirkette çalıştık.


Diğer açıdan yazılan o kadar çok saçmalık gördümki postlarda.. php, asp filan feşman..

Olduğu gibi saçmalık.. Dünyada en çok kullanılan dilleri merak ediyorsanız, tiobe'un sitesine girin ve oranları görürsünüz. Türkiye tutturulmuş php, asp sanki farklı bir şey yok gibi. Sadece iki satır kod yazıp, veriyi database'e kayıt edip, sonrada select atıp arayuzde gösteren kişiler kendilerini dünyayı yeni baştan yarattım gibi görüp "yazılımcı" yım diye dolandığından bu tür saçma sapan cümleler her daim kurulacaktır.


php öğrenmeyin.. object oriented, functional yada başlandıç için procedurel dil yaklaşımları nedir bunları ogrenin.. prensiplerini öğrenin. Sonrasında php miymiş, asp, python, java, scala, c#, c, c++, objective-c, swift, lisp, pascal, delphi, java script ve aklıma gelmeyen envayi çeşit dili öğrenmek için sadece syntax öğrenirsiniz..

1 yılı aşkındır bu sitede sorulan sorulara cevap veririm iyi yada kötü.. Bu tür saçma sapan hiç bir sonuca varmayan envayi çeşit sorulara cevap verdim ama bu tür soruları soranlarda hiç bitmedi (soruyu soran arkadaşım sözümü kişisel algılama lütfen genele atfımdır)..

Bu kafadan vazgeçin artık. Ben PHP syntax'ını bilmem.. bir proje dahi yazmışlığımda yoktur. Fakat açın bakın php sorularıan cevap vermişliğim vardır. Bunun sebebi sadece programlama dilinin prensipleri nelerdir, ne nasıl yapılır, neye ihtiyaç vardır vs. bunların cevapları her programlama dilinde aynıdır..

Üniversitelerde asp, php vs. öğretiliyor gibi bir itham var. Mühendlikten mezun olalı 5 yıl oldu. C, C++, C#, .Net, SQL, Oracle/MySQL/MSSQL/PostgreSQL/EmbededDB(HQL, Derby vb.), Java, Php tüm dillerle ilgili dersleri hepsini görmüş biriyim. Üniversitelerde seçmeli ders denen kavram vardır. C,C++ harici diğer diller(zorunlu/serbest) seçmeli ders olarak almış biriyim ve Serbest seçmeli dersim olan java yazıyorum yıllardır. Bunun üniversite vs alakası yoktur.

Üniversite sana yol gösterir ve temel verir.. Sen nereye götürmek istersen onu götürürsün. Php, Asp sadece basit araçlardır.


Sadece bir kısmına cevap vereyim. Diğerleri cevap vermeye değecek tarzdan değil. Hepsiburada kendi yazılım ekibini site yapıldıktan sonra kurdu. Hepsiburada.com ve hizlial.com'a bak. Aynı ekibi mi kullanıyor bunlar. Site birebir aynı.