Ne yalan söyliyeyim 2001 model hp bilgisayarım vardı ,alet öyle bir ısınıyordu'ki yazılarımı yazarken pat diye kendini kapatıyordu , sayesinde çok fazla veri kaybetmiştim.O yıllarda öyle acı bir dönem geçirmiştim :D.Şuanda ise laptopları fiyat-performans'cılar için tamamen ölü yatırım olarak görüyorum , mobilite olarak avantajlı parası olan alır ama benim gibi fiyat-performanscılar için tamamen ölü yatırım olarak görüyorum ve toplama bilgisayar diyorum.
2001 yılından bu yana bir şeyler değiştiğini düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum fakat ben universite öğrencisiyim ve masa başında çlıaşmayı sevmeyen birisiyim benim için yapabileceğim işi her zaman her yerde sıkıntısızı yapmam gerek satışını yapmış olduğum tasarımı alan kişilere her zaman yardım edebilmeliyim. Ve masabaşında oturmayıda hiç sevmediğim bir şeydir :) Öneriniz için çok teşekkür ederim hocam.
Bunların soğutma sistemi kötü diye duyuyorum hep. Çok ısınıyor ve kapanma sorunu çıkıyor. 7-8 kullanandan duydum. Birde tam bilmiyorum ama HP battı da Motorola bunun bilgisayar üreten kısmını satın aldı diye biliyorum. Aldıktan sonra da pek özentisiz ürünler çıkarıyor. Ama bu duyduğum tam tersi de olabilir.
Tersi bir durum olacağını düşünmekteyim ben çünkü yeni belrittiğim bilgisayar 5. nesil bir işlemci zaten ekran kartıda amd değil en fazla ne kadar ısınıabilir diye düşünüyorum. Bilgisayarın 2 fanı bulunmakta ve kasası ısınmaya biraz daha dayanıklı gibi geldi gözüme şuana kadar pek bir bilgisayar almışlığım yoktur şuan altımda bulunan tek bilgisayar 5 seneden beri ve her bilgiyi öğreten ve bana ciddi para kazandıran intel atom işlemciden iyi olduğu ve ısınmasınında bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Sonuş olarak teknoik açıdan çok abartılı bir ısınma olacağını sanmıyorum.
Fiyat-performans olarak lenovo bir iki tık önde
Lenovalarıda baya bir inceledim ve ciddi fiyat araştırmaları yaptım ancak lonovanın kasası ve ekran çerçeveleri bana çok abartılı geldi. Kasa asarımını pek beğenmişliğim yok ayrıca bilgisayarı kullanan arkadaşın bilgisayarı uzun süre inceledim fakat pek performans açısından gözüme iyi gözükmedi. Isınma durumu pek olmuyor ancak normal kullanımda :) Ben birazda oyumu hp den yana kullanma taraftarıyım ilk başta asusu çok arzuladım ancak düşük performansa fahiş fiyatlar çok gözüme battı. Bir çok araştırmamda hp nin o ısınma sorununu çözmüş olduğunu okudum benim kanımcada o kadar zamandan sonra ve işlemci nesilinede bağlı olarak bir gelişme olduğunu düşünmekteyim. Yorumlarınız için ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.