Katkı sunan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. DVD oynatıcısını aldığımda desteklediği formatları baz alarak seçmiştim. mp4 e kadar hemen her formatı destekliyor fakat bunlar arasında kalite sorunu yaşıyorum. İlk mesajımda aktardığım gibi dvd player tüplü bir televizyona scart ile bağlı. Bir ucu scart diğer ucu üç renk kablo olan bağlantı aracı kullanıyorum. indirdiğim filmleri istediğim kalidete açamadım henüz. en son dönüştürdüğüm

video formatı ve özellikleri şu:

format: .avi
Çözünürlük: 640 x 360 (bunun üstünde bir çözünürlükte açmıyor)
Veri hızı: 1467 kb\sn
Toplam bit hızı: 1787 kb\sn

bir çok deneme yaptım. mantıklı bir değerlendirme bulamayınca deneme yanılma ile çözmeye çalıştım. o da bir yere kadar. mantıklı bir sonuç arıyorum. sözgelimi ekran çözünürlüğünü nasıl daha fazla artırabilirim. bu haliyle full screen bir görüntü olmuyor. 16.9 gibi sinema modunda açılıyor. bu aşamada tam ekran (tv de) gösterebilsemde bir nebze sorunumu aşmış olacam. bu konuda önerisi olan arkadaşlar var mı? nasıl bir video converter ile bu görüntüyü yakalayabilirim?

Not: video converter olarak üç ayrı program kullandım. Formatfactory, Freemake video converter ve Total Video converter. Her üçünde de aynı sonuçları alıyorum.