lostyazilim

DVD playerde usb videoların çözünürlük ve kodek ayarları nasıl olmalıdır

5 Mesajlar 3.740 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ByMontana ByMontana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Boş
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** S**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 4 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Bu konuda doyurucu bir makele bulamadığım için konuyu açma gereği duydum. işi bilen bir arkadaş detay verirse sevinirim.
sorun şu:
sony dvd sr760 modeli dvd playerım var ve 70 ekran tüplü arçelik tv ye scart ile bağlı. dvd player bir çok formatı destekliyor, bunda sorun yok ama usb den hangi kalitede video açabildiğini bilmiyorum. bazen indirdiğim filmleri açıyor bazen açmıyor. 480p videoyu bile oynatmıyor. dönüştürme programlarından videoyu düşük kaliteye çekmeden izleyemiyorum. ama dvd cd lerinde bu sorun yok. tv tüplü olsada en azında görüntü ve ses iyi oluyor. öğrenmek istediğim şey tam olarak şu. Bu dvd player (tüplü 70 ekran tv de hesaba katılmalı) ile usb aracılığıya bir videoyu en yüksek kalitede nasıl izleyebilirim? Bunun için çözünürlük bit hızı filan nasıl olmalı? anlatabildiğim kadarıyla sorunum bu, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

wmaraci
reklam

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 2933
  • Beğeniler 745 / 744
  • Ticaret 60, (%100)
Maksimum çözünürlüğü 720x576 olarak ayarlayın. Çünkü genelde DVD oynatıcılar 720x576'dan daha yüksek videoları oynatamazlar.

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Kullanım kılavuzunda oynattığı video formatları yazıyor.
Avi, mpg, mpeg4, mpeg
720p gibi videoları izlemek için HDMI veya DVI'dan bağlanman gerek. Normal televizyonda ise PAL sisteminde Avi formatında videoları oynatabilirsin. Avi formatında 480p denemiş miydin?
Bu hem cihazın desteklediği ses ve video formatlarıyla, hem bağlantı tipiyle hem de televizyon ile alakalı. Any video converter programında onlarca farklı seçenek var. Aslında oradan istediğin bulunabilir.

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
çözünürlükten ziyade kodeklerle alakalı gibi görünüyor dvd player'ın mpeg ve xvid kodeklerini destekliyor. İndirdiğin filimlerin bazen kodekleri farklı olduğundan açmıyor olabilir. Video uzantıları sizi yanıltmasın kodek farklı birşeydir. MP4 videoların 4-5 farklı kodekleme sistemi bulunmaktadır. Avi videoların yine 3-4 farklı kodeği bulunmaktadır.

wmaraci
wmaraci

ByMontana ByMontana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Boş
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** S**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 4 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Katkı sunan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. DVD oynatıcısını aldığımda desteklediği formatları baz alarak seçmiştim. mp4 e kadar hemen her formatı destekliyor fakat bunlar arasında kalite sorunu yaşıyorum. İlk mesajımda aktardığım gibi dvd player tüplü bir televizyona scart ile bağlı. Bir ucu scart diğer ucu üç renk kablo olan bağlantı aracı kullanıyorum. indirdiğim filmleri istediğim kalidete açamadım henüz. en son dönüştürdüğüm

video formatı ve özellikleri şu:

format: .avi
Çözünürlük: 640 x 360 (bunun üstünde bir çözünürlükte açmıyor)
Veri hızı: 1467 kb\sn
Toplam bit hızı: 1787 kb\sn

bir çok deneme yaptım. mantıklı bir değerlendirme bulamayınca deneme yanılma ile çözmeye çalıştım. o da bir yere kadar. mantıklı bir sonuç arıyorum. sözgelimi ekran çözünürlüğünü nasıl daha fazla artırabilirim. bu haliyle full screen bir görüntü olmuyor. 16.9 gibi sinema modunda açılıyor. bu aşamada tam ekran (tv de) gösterebilsemde bir nebze sorunumu aşmış olacam. bu konuda önerisi olan arkadaşlar var mı? nasıl bir video converter ile bu görüntüyü yakalayabilirim?

Not: video converter olarak üç ayrı program kullandım. Formatfactory, Freemake video converter ve Total Video converter. Her üçünde de aynı sonuçları alıyorum.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al