Gerçekten güzel bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık.

Ancak kaliteli içerik üretirken bizi bazı sorunlarda bekliyor. Bunlara değinmek gerekirse;
* Geniş kapsamlı, büyük ve kaliteli içerik, okuyucuyu sıkıyor. (Parçalara ayırmak işe yarayabilir fakat bu durumda (en azından bende) makalenin bütünlüğü bozuluyormuş hissi uyanıyor.
* Google her ne kadar ilerletmeye çalışsa da; İngilizce, Çince, Almanca, Fransızca gibi çok konuşulan dillerin dışında kalan dillerdeki içeriğin kalitesini anlayabilecek algoritmalara daha az yatırım yapıyor. Bu konuda da hep Türkçe içerik kaybediyor.
* Karma konuların bulunduğu, her telden çalan web sitelerinin yayında kalması uzun sürelere yayılmaz ise; bu tür sitelerin geleceği kaliteli içerik barındırmalarına rağmen çöp oluyor. Buradaki emek bir süre sonra arşiv sayfalarından da siliniyor.
* Kaliteli içerik üretmek çok zaman gerektiriyor. (Bazen bir makaleyi üç günde bitirdiğim oluyor.) Ancak arama motoru algoritmaları yukarıda belirttiğim nedenden dolayı uzun süre harcanan bu içeriğe gereken değeri vermiyor.
* Çevrenizde bir makale için harcadığınız zamanı öğrenen, sözde webmasterlar cesaretinizi kırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor.
* Kopya içeriğe arama motorlarının pirim verdiğini görmek, insanı çok üzüyor. Zaten bu duygu, kaliteli içerik üretebilen kişilerin de emeklerinden vazgeçmelerinin en büyük nedeni oluyor.

Bunlara nasıl çözüm bulmak lazım?
* Tek bir ana konu üzerine site açmak lazım.
* Kimsenin hevesinizi kırmasına müsaade etmemeniz ve siteniz belirli bir kapasiteye ulaşıncaya kadar webmaster forumlarındaki tartışmalardan uzak durmanız lazım.
* Büyük bir makaleye girişecekseniz, bunu nasıl parçalara ayıracağınızı düşünmeniz lazım.
* En az altı ay (veya 100 makale) geçmedikçe, forumlara girip benim sitem nasıl diye sormamak veya yine forumlarda çeşitli numaralar ile bunu dile getirmemek lazım.
* Çevrenizde ve forumlarda şöyle hit alıyorum böyle seo yaptım, alexa değerim şu kadarcık zamanda bu kadar oldu gibi söyleyenlerin sitelerinin en fazla iki yıl içerisinde çöp olacağını unutmamanız lazım.
* Web sitenizin hosting ve alan adını uzun süreli almanız lazım ki; internette ve beyninizde kendine yer edinsin.
* Sürekli okumanız ve araştırma yapmanız lazım.
* Sitenizi karşınıza alıp, hem içerik hem site için "bu güzel ve kaliteli olmuş" diyebilmeniz lazım.