Şu sıralar internette çok ama çok fazla sosyal ağl var.Bugün Dünya'da en çok kullanılan ve en çok bilineni Facebook'tan tutunda Twitter ve Instagrama'a kadar say say bitmez.(Weibo,pinterest,linkedin vb) bunları saymıyorum bile.Saymaya kalksam ve bir liste oluştursam 100 sayısına ulaşırım.

Bugün bende yaklaşık 6-7 tane sosyal ağ kullanmaktayım.Şöyle merak edenleriniz için sayayım. Facebook,Twitter,Instagram,Tumblr,Snapchat,Swarm. Ve ben bugün Türkiye'de 15-23(genç kesim) yaş arası kullanıcılar tarafından oldukça çok kullanılan ve gerçekten diğer sosyal ağlardan çok daha farklı ve özgür bir ortamı olan Tumblr'dan bahsedeceğim, şöyle biraz üstündünden geçeceğim ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi vereceğim.Sonra kayıt olmaya kalkınca yabancılık çekme diye bu çabalarım :D

Tumblr Facebook ve Twitter'dan ziyade daha çok yüksek kaliteli medya barındıran(mobil veri kullanırken uygulamayı açma sakın! :D) ve gerçekten özgür bir platform.Tumblr'da bir profil değilde bir blog sahibi oluyorsun.Ve tıpkı Blogger gibi Html kullanarak ister hazır tema yükleyebiliyorsun, ister kendi temanı yükleyebiliyorsun.Temana ister müzik çalar istersen de gif veya resim falan ekleyebiliyorsun.



Daha sonra ana sayfada takip ettiğin blogların gönderilerini görüyorsun.Ve bu gönderileri re-blog(retweet'in tumblr versiyonu) yapabilirsin,istersen de beğenebilirsin.Re-blog yaptığın gönderiler kendi blogunda yayınlanır.Zaten Tumblr kullanıcılarının %90'ı Re-blog yaparak bloglarını günceller.Kendileri resim,video,yazı vb. şeklinde içerik yükleyip paylaşmazlar.Ayrıca arama kısmından istediğin bir konu hakkında arama yaptığın zaman ne bulacağın sonuçlar Facebook'ta yer alır nede Twitter'da falan.İstersen dene.Bu üç sosyal ağda da "araba" şeklinde arama yap ve sonuçları gör!

Başka blogları takip ettikten sonra onlara ister gizli bir şekilde(anonim olarak) istersen kimliğini gizlemeden soru sorabilir veya hayran postası(mesaj) gönderebilirsin.Beğendiğin bir kız falan olursa çekinme gönder hayran postası.Hayran postası göndereni yemiyorlar. :D

Tumblr hakkında biraz daha aklında birşeyler canlanması için aşağıda Tumblr'dan almış olduğum bazı paylaşımlar yer alıyor.Anlatacak daha çok şey var fakat ben şimdilik fazla bilgi yüklemeyeyim kafana sen üye ol bir gezin sitede kendin keşfet biraz.Şimdilik benden bu kadar.






KAYNAK::: Hepsini Boşverin Tumblr Deneyin