Google anlık olarak istatistiklerin hepsini yansıtmıyor maalesef, biraz geç geliyor (ortalama yarım saat ile bir saat). Ama anlık ziyaretçiyi gösterme özelliği bir çok paralı sitedeki işlevlerden güzel görünüyor.
Örneğin Alexa değerinizin artması için Alexa Toolbar yüklü kullanıcıların sitenizde gezmesi gerekir. Alexa, Alexa Toolbar ile bilgi topluyor, bunu resmî olarak biliyoruz. Ama Alexa Toolbar yüklü olmayan ziyaretçileri ise Alexa widgetler sayesinde algılayabiliyor. Bunun herkes farkında. Aynı şekilde sitenizde olan bir yazının optimizasyonundan tutunda bir çok faktörü için Google Servislerinden yararlanmak size artı değer kazandırır.
SEO'yu geçelim, bir çok özellik (Yeni arayüzünde de) gerçekten kaliteli. Gerçek değerlere yakın değerler vermiyor diyenler var ama biz sitemizi az çok kullanıcılara yapsakta, Google sevsin isteriz. :) Google'ın ölçtüğü değerler, eğride olsa doğruda olsa bizim sitemizin Google Aramalarında ki yerini niteler. O yüzden Google'ı tek geçerim. Ben şahsen 3 tane istatistik sistemi kullanıyorum. 2 tanesi WP sistemi ile alakalı, ama gerçek değerlerimi hep Google Analytics'den takip ediyorum. :)