Arkadaşlar merhaba, bir süredir yeni bir site kurup düzenlemeye çalışıyorum. Türkçe içerik olarak düşünmüştüm başta ama altyapım birden çok dile çok elveriyor. Gezi ve seyahat üzerinde bir site olacak ve bu siteyi iki dilde yayınlamak istiyorum. Ancak projeye türkçe olarak başladığım için alan adım turkcealanadı.com şeklinde siteme ise turkcealandı.com/en şeklinde girince ingilizce olarak ulaşılabiliyor (içi boş tabi şuan). İngilizce hatrı sayılır bir hit çekebilirim diye düşünüyorum ama bu konuda aklıma takılan birkaç soru var tecrübeli veya bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.
1- Siteyi iki farklı alanadı ile kullanmanın bi yöntemi var mıdır. Bknz: yabancı alanadını yönlendirmekten bahsetmiyorum yani nasıl turkcealanadı.com/kategori/icerik şeklinde ulaşılabiliyorsa siteye yabancılarında yabancıalanadı.com/category/post şeklinde ulaşabilmesi mümkün müdür? Yoksa yapabileceğimiz maksimum şey yabancı alanadını yönlendirmek mi olacaktır.
2- Türkçe alanadı İngilizce hit çekme konusunda sıkıntı yaratır mı? ezberlemesinin onlar için daha zor olacağını biliyorum tabiki ama google veya sosyal medyada ismin türkçe olduğunu görünce tıklamaktan vazgeçen çok olur mu? bu durum hitimize ne kadar oranda yansır?
3- adsense reklamı alınca işlem nasıl olur? Türkçe bölüm için türkçe reklam ingilizce bölüm için ingilizce reklam alabilir miyim? (ingilizce reklamların getirilerinin daha iyi olduğunu okumuştum)
Şimdilik aklıma takılan sorular bunlar arkadaşlar, bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca sorularım dışında fikrini ve düşüncelerini aktaracak arkadaşları can kulağı ile dinlemekteyim. Şimdiden teşekkür ederim.