erekaone adlı üyeden alıntı

Hocam soruları pek oturtamadım kafamda ama şöyle diyeyim ben de yabancı içerik çalıştım zamanında eğer ingilizce seviyeni iyi değilse çok sıkıntı çekersiniz. Tabi sitenizin makale mi yoksa görsel bir şey mi ya da tanıtım vs. gibi bir şey mi olduğunu bilmediğim için söylüyorum bunu eğer siteniz de makale vs. varsa ingilizceniz iyi olmalı. Alt yapı sağlam demişsiniz ama umarım spin ya da başka bir bot vs. gibi bir şeyden bahs etmiyorsunuzdur. Sorularınızı şöyle yanıtlayayım

1 dediğiniz şekilde türkçe.com ve yabanci.com olacak ve iki site de aynı sitenin dil olarak farklı olan yerlerine çıkacaksa iki ayrı domain için aynı siteyi dilleri farklı olan dosyalarla kurabilirsiniz. İki domain de aynı siteye çıkacak ve ingilizce olan domain tr sitenin ing dil seçeneğiyle açılacaksa bunun için yönlendirme yapacaksınız turçesite.com/en gibi dili ingilizce olan versiyona ulaşılacak bu yönlendirmeyle olur. Anladığım kadarıyla cevapladım.
2 domain adı önemli tabi travel diye aratan biri tatil diye domain'e sahip bir siteye girer mi ya da google neden travel kelimesi için tatil isimli domain i iyi bir yerde göstersin(eğer güzel rakamlardan reklam vermemiş ya da siteniz çok eski çok popüler değilse bu kelimede)
3 adsense için ayarları nasıl yaptıysanız reklamı o şekilde alırsınız aslında ama turkedomain.com da yer alan ingilizce içeriklerde ingilizce reklamlar çıkar mı o kelimeyle ilgili şu an bilemiyorum hiç denemedim. Dediğiniz gibi eğer kelimeniz ve hacmi iyiyse ingilizce reklamlar tr nin neredeyse 4-5 katı veriyor.
Sizin için sağlıklı olanı eğer ingilizceniz varsa siteyi ingilizce domain ile alıp tamamen ingilizce çalışmak olur. Hitleriniz de buna göre gelir. Adsens de buna göre ayarlarsınız. Türkçe içinde türkçe çalışırsınız. Hepsini adsense bağlarsınız. Ancak iki ayrı site için iki ayrı çalışma yapmak gerekir bu da biraz zaman alır tabi. Sormak istediğiniz olursa ulaşabilirsiniz

Hocam detaylı cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Sistem sağlam derken bot yada spini fln kastetmedim hocam tamamen biz ve arkadaşlarımız girecek içeriği, özgünlükten yana sıkıntımız yok yani. Sistem sağlam derkende bildiğiniz wordpress sistem aslında ama iki dilide çok güzel destekliyor o yüzden siteyi ikiye ayırıp iki ayrı sitede zaman ve emek harcamak istemiyorum. Bide eğer hem Türkçe hem de İngilizce hitleri aynı alanadında toparlayabilirsem sanırım siteyi çok daha kolay çok daha sağlam yerlere getirebilirim hemde reklam verecek kişilere daha iyi pazarlayabilirim diye düşünüyorum. Bu aşamada türkçe alanadı ile devam etmek sanırım en mantıklısı gibi gözüküyor benim açımdan.

Ek Olarak:

cimsir adlı üyeden alıntı

türkiyedeki yerler ise bırak türkçe kalsın ingilizce o işi yapan 10-15 yıllık siteler var her yer hakkında bilgi başlık var googledan hit almanız cok zor özellikle araştırıp denediğim bir alan en ufak kıpırdanma olmuyor ama ben sabırlıyım 1-2 yıl beklentisiz sabırla yaparım dersen şansını dene ama kısa vadede ingilizce bir niche yakala ona uğraş daha mantıklı

Tüm Dünya'yı düşünüyorum hocam, lokasyon kıstasım olmayacak. İçerik olarak belli bir ritimi yakalayabilirsem az çok hit çekebileceğimizi umuyorum açıkcası. En azından sitenin sadece bi kısmı olacağı için olmuyorsa kepenkleri kapatalım demek yerine sadece Türkçe'ye odaklanarakta devam edebilirim diyorum.