Herkese selamlar olsun arkadaşlar. Kendi blogumda oldukça fazla paylaşım yapmayı düşünüyorum.Bunlardan ilki olacak konudasınız şuan.Dilerseniz hemen konuya girelim.

Adsenseden türkçe sitelerde kazanmak kolay ancak tık başı alınan tbm oranları her ne kadar filitreleme yapsakta yetersiz kalıyor.Verdiğimiz emeğe ve harcadığımız onlarca tl gidere değmiyor.

Artık sektör değiştirmeli farklı dillerde dünyaya açılmalısınız.Bunun için almanca veya ingilizce kursuna gitmeniz gerek yok.Biraz esnaf kafası olması lazım sizde.

Bizim insanımız ne arıyorsa farklı ülkelerin insanlarıda onları arıyor. Ha farklılıklar olacaktır normal.İşte olayda burada bitiyor.Eğer sen o farklılıkları yakalarsan zaten şuan benım makalemi okumayıı bırakmış kendi makaleni yazıyor olacaksın.

Örnek bir kelimeden yola çıkacağız.Dilimiz ingilizce olsun.Ben oldum olalı dekorasyonu hep sevmişimdir.Lisede, üniversitede ve üniversite sonrası ile evlilik dönemim arasında dekorasyon sektörü bana hep kazandırdı kesinlikle sizinde bir kez bu sektörde aktif olmanız gerekiyor.

Kelime belirleyelim.Türkçe olsaydı kolayda ancak şuan daha farklı bir dildeyiz.Hemen adwors kelime aracını açıyoruz.Bir sekmedede google translate açılı olsun.

Tek tek kelime arayacağız.Şuan benim bulduğum güzel bir kelime var “interior decorator salary” güzel bir kelime ve rekabet düşük verdiği tbm oranıda gayet güzel.



Aranma hacmi gayet iyi yeni başlayanlar için.Aylık 1,000 aranma hacmi var güne bölersek 30-40 adet tekil elde etmiş oluruz.

Bu tip kelimelerde öne gelirseniz başı çekerseniz kazanırsınız.Ben şuan sadece örnek bir kelimeden yola çıkıyorum.1k aranma hacmi olan kelime için zaman hacaman bu ve benzeri kelimeler olabilir hacim minimum 3-5k olmalı.

Bu kelimede şimdi bir domain alacağız.Bu domain başlı başına anahtar kelimemiz ile oluşmalı.Örnek şuan bu domain boşta “interiordecoratorsalary.com”.Küçük bir çalışma ile bu kelimede bu domain ile kafaya gelebiliriz.

Geldiğimizde güzel bir yerleşim ile 30-40 tekilden 2-3 tıklama alırsak güzel kazanç sağlamış olacağız.
Gerisi basit bilindik wordpress kurulumu.Gerek gördüğüm sadece 3 eklenti. ( yoast, sitemap ve image sitemap ).Güzel bir yerleşim ve muhteşem bir sonuç.

Peki içerik üretimi nasıl olmalı ? Bunun için şuan bir çok hali hazırda spin programı var.Böylesine saçma programları görünce hatta bunları kullananları görünce çıldırıyorum.

Bul abicim türkçe metin.Çevir ingilizceye koy gitsin yeterlimidir değildir.Ancak önce neyi istediğinzi önemlidir.

Sen çabuk hitlensin kazandırsın patlasın mı istiyorsun site ? Yoksa sen sabırla uğraşırım emek veririm kazanır kazandıkça sevindirir ilerde büyük paraya satarım mı istiyorsun ?

Patlasın istiyorsan yukardaki işlemi yapabilirsin.Yoksa patlamasın diyorsan ya dil bil yada makale yazdır.

Peki bunun dışında ne yapılabilir.Sadece görseller üzerinden galerili konular oluşturabilirsiniz.Kısa yoldan google images aramalarında öne çıkarsınız güzel hit alır diğer alt sayfalardan tekil hitinizi yükseltir kazançınızı arttırırsınız.

Ayrıca sosyal medyayı yazmadım sebebi vaz geçilmez olmasıdır.Her bir web sitesi için popüler sosyal mecraları kullanın.Zorunlu olduğu içinde ben bahsetmedim.

Umarım anlatımımı beğenmişsinizdir.Anlatımda iyi değilimdir ancak uygulamada emin olun istediklerimi yapabilirim.
Takipte kalın yeni paylaşımlarda bulunacağım.

Kaynak: Farklı dillerde niche site açmak ve kazanmak