Gelişen oyun teknolojisi ile artık son derece üst düzeyde oyunlar yapılıyor. Ancak hala çok sayıda Türk yapımı görmek mümkün olmuyor. Dolayısıyla yapılmış olan Türk yapımlarına destek vermek de biraz boynumuzun borcu gibi. Dolayısıyla bugün sizlere, Türk yapımı korku oyunu olan No 70 hakkında bilgiler vereceğiz.

No70 Hikayesi
Oyunda ana karakterimiz çocukluğunda korkunç olaylar yaşadığı 70 numaralı evi hiç unutamaz ve sonunda oraya gştmeye karar verir. Ancak gittiği yerde kendisi ve ailesi ile ilgili çok önemli bir sırrı ortaya çıkaracağından haberi yoktur.

Seslendirme ve Grafikler
Oyun Unreal Engine 4 oyun motorunu kullanıyor. Grafiklerine baktığımızda AAA oyun kalitesinde olmasa da ilk oyun için gayet yeterli olduğunu gözlemleyebiliriz. Seslendirmede ise gayet iyi iş çıkartılmış. Türkçe hikaye anlatımı oyuna çok daha iyi bir hava katmış. Diğer yandan da oyundaki sesler ve ortam korku temasını körüklemeyi başarmış gibi. Sizde alttaki Trailer’ı izleyerek ortam hakkında fikir edinebilirsiniz.



Değerlendirme ve Yorum
Çok az kişiyle yapılan oyun, Türk yapımı olması ve Türkçe olması ile desteği kesinlikle hak ediyor. Ev ortamında Türk geleneklerimiz de unutulmamış. Örneğin odanın birinde Mustafa Kemal Atatürk resmi bulunuyor. Yani tam anlamıyla bir Türk yapımı olmuş. Eğer siz de beğendiyseniz, Steam Greenlight üzerinden destek vererek Steam’e girmesine yardımcı olabilirsiniz. Eğer hala karar veremediyseniz alttaki oynanış videosu size bir fikir verebilir.



Kaynak : Türk Yapımı Korku Oyunu – No70