PrestijSolution adlı üyeden alıntı

Seo kesinlikle eskiden şimdi olduğu gibi yapılmıyordu. Siz heralde ya hatırlayamıyorsunuz ya da eskiden yapılan Seo'dan haberiniz yok. Madem aynı eskisi gibi yapılıyor o zaman Google'ın getirdiği güncellemelerin hiç birini dikkate almayalım. eskisi gibi yapalım. Böyle bir mantık olabilir mi ? Önceden gerçekten de çok etiket giren link alan çıkıyordu. Buna hayır diyen bir sizi gördüm. Sizin bahsettiğiniz saçmalıklarla hala hizmet satanlar var, onlar zaten bir başarı yakalayamıyorlar.

Seo hiçbir zaman bol etiket, içerikte, başlikta, anahtar kelimelerde yüklenmeler ve bolca tekrardan ibaret değildi. Bu yüzden olması gereken seo her zaman ozgun, sade ve bilgilendirme seklinde sadece ilgili platformlarla dogal yoldan kurulan iliskiler ve bağlamlar ile yapılırdı; hala da öyle yapılıyor, en azindan bu yolda devam eden kimseye bir zarar gelmedi.

Sizin bahsettiğiniz yöntemlerden fazlasıyla haberim var, bu yüzden bu forumlarda "adamın birine seo işi verdik, sıralamadan kayboldu site spame düştü yardım edin" gibi pm mesajlar alıyoruz. Haberim var evet, ancak hiç uygulayan olmadığım için bu konuda eksik veya suçlu hissetmesi gereken ben olmamalıyım ;)

Seo yolu her zaman özgünlük, sadelik ve doğru bilgilendirme ile doğal ilişkilendirmelerden geçer, kısa sürede yol alıyorsanız mutlaka bir hile yapıyorsunuz demektir. Bu da er yada geç bir güncellemeyle patlar.