Öncelikle iyi bir site için kesinlikle ziyaretçilerin gözüne hitap edebilecek bir renk ve tasarım düzeni oluşturulmalı. Koyu ve karanlık renklerden kaçınılmalı.

Günümüzde üst düzey bir çok site, sade ve temiz bir tasarıma sahipken halen siyah veya koyu renkte temalar kullananlar var. Bu durum belki başlarda size iyi gelecektir ancak ilerleyen zamanlarda emin olun sizde o koyuluğun içinde kaybolup gidecek ve tema değiştirme kararı alacaksınız bu yüzden işin en başındayken koyu renk tonlamalarının yer aldığı bir tasarım kullanmayın.

İçerikleriniz örgün ve okunabilir olsun. Okunabilirden kastım yazınızın içinde kaybolmayın, ne demek istediğinizi hangi amaca ulaşmak istediğinizi ziyaretçilerinize yazınız hemen başında aktarmaya çalışın, zira biz Türk insanı olarak okumayı fazla sevmeyen üşengeç bir milletiz bu yüzden seo ya uysun diye aynı kelimeleri yüzkere kullanıp gereksiz kelime kalabalıklığı yapmayın.

Sitenize günlük bazda en az 1 kez özgün bir makale girişi yapın. Bu sayede ziyaretçileriniz gözünde ''bu site iyi çalışıyor'' izlenimi bırakın.

Sitenizde simetrik bozukluklara yer vermeyin. Günümüzde şahsen dikkat çektiğim ve beni en çok rahatsız eden aynı zamanda da girmiş olduğum o siteden uzaklaştıran olumsuzluklardan biridir. Belirli bir şablon içinde hareket edin. Örnek vermek gerekirse; sitenize koymuş olduğunuz bir görselin boyutu site sınırlarını aşmasın yada facebook butonu ile twitter butonu arasında boyutsal bir farklılık olmasın. Bu durum sitenizin kalitelisini düşürmekte olup her ne kadar özgün olsanızda ziyaretçiyi rahatsız ederek ilerleyen zamanlarda sitenizden soğumasına neden olabilir. Keza benim büyük bir çoğunlukla böyle oluyor.

Rakiplerinizi analiz ederek onların sitelerine girin kontrol edin. Sizden farklı olarak ne gibi özellikle kullanıyorlar fikir sahibi olun.

Sitenize gelen yorumlarda sen benli değil bizli sizli konuşmak karşınızdaki kişilere ''bana değer veriyor'' izlenimi bırakacağında bu tarz konuşmalarda daha kurumsal sözcükler kullanın ve bu şekilde kalitenizi ziyaretçilerinize aktarın.

Sitenizin sağlam bir logosu olsun. Paintten çizilmiş gibi saçma sapan grafiksel anlamda göze hitap etmeyen logolardan kaçının. Logo derken illa herhangi bir çizim kullanmanıza gerek yoktur. İyi bir font kullanarak sadece sitenizin isminin olduğu bir yazı bile bazen harika bir logo olarak gözükebilmektedir.

Yazı içeriklerinizde düzenli olun. Yazılarınız, yazı alanı dışına taşmasın. Bazı önemli bulduğunuz dikkat çekici noktaları kalın veya italik olarak belirtir. Seo ya uyumlu olsun diye çok fazla h1, h2, h3, h4 gibi etiketler kullanarak yazı boyutlarını abartmayın.

Sitenizin ilk zamanlarında başlangıç aşamasında ziyaretçilerinize üyelik şartı koşmayın. Zira bu durum ziyaretçiler gözünde ''sanki çok bir şey varda birde üyelik koymuş'' gibisinden izlenim bırakabilir ve geri dönüş alamayabilirsiniz.

Sitenizi çeşitli mecralarda tanıtın. Forum sitelerine üye olarak sitenizin tanıtımını yapın. Ayrıca sadece sitenizi tanıtıp forum sitelerinde uzaklaşmayın hep bir ayağınız oralarda kalsın ki hem siteniz hemde sizin için yararlı bilgiler edinebilin.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanın. Özellikle facebook, twitter ve instagram gibi ülkemizde rağbet gören sosyal medya alanlarını kullanarak sitenizin tanıtımına ve gelişimine katkıda bulunun.

Sitenizin tasarımından ve renk düzeninden bağımsız eklentiler kullanmaktan kaçının. Sitenizin tasarımına ve renk düzenine uygun eklentiler ve özellikler kullanın.

Sitenize geri bildirime teşvik edin. Yorum yapan kullanıcılara mail yoluyla teşekkür iletisi gönderin. Çeşitli konu başlıklarından linkler verin. Aynı zamanda da istedikleri zaman birdaha mail sizin tarafınızdan mail gönderilmeyeceğini bildirin. Bu durum sitenizin ne kadar kaliteli olduğunu gösterecektir.

Sitenizdeki konuşma dilinde argo kelimelerden uzak durun. Türkçe karakter sorununuz varsa mümkünse derhal halledin gerekirse tasarımı, temayı değiştirin.

Yazı fontunu iyi seçin ne küçük ne çok büyük nede abartılı yazı fontlarından kaçının arial veya calibri gibi bilinen ve gözü yormayan fontlar tercih edin.

Aklıma gelen ve beni çoğunlukla yeni açılan sitelerde rahatsız eden durumlara değinmek istedim.

Saygılarımla...