-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
IT Manager
-
-
Ad Soyad
İ** D**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
Hocam wmaracı tescilli bir marka tabiki üyelik alınca bize fatura gödnermiyor fakat isterseniz eminim gönderebilirler.Seo hizmeti verenlerin hatta forum içinde makale satanların bile aslında fatura kesmeleri ve bu paradan vergi ödemeleri gerek.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
IT Manager
-
-
Ad Soyad
İ** D**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
Hocam başıma dert almak istemediğim için en başından araştırıp doğru kararları vermeye çalışıyorum aslında bu siteyi kurup tanıtımı yapıp işlemlere başlamak en fazla 1 günümü alır ancak hemen acelece davranıp başıma iş açmak istemiyorum.Dediğiniz gibi avukat ile görüşmek lazım muhasebeci tanıdık var görüştüm ticari bölümünü ancak avukat bulamadım.En son ihtimal parasını verip danışacağız artık :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
IT Manager
-
-
Ad Soyad
İ** D**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
Hocam peki yedi24banko.com bu siteyi inceleyebilirmisiniz rica etsem ? böyle bir site açsam ne gibi yasal yükümlülükleri yerine getirmem gerekli?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Youtuber
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Türkiye'de herşey yasak.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Her kim bize karşı ayaklanırsa kendisini ölü kabul etmelidir.
JexyR
Codeigniter / Symfony
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım Müh.
-
-
Ad Soyad
K** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İnternetten satılan herşey için fatura kesseydik işimiz vardı sanırım.
Daha önce 2 defa işyeri kapatıp açan birisi olarak örnek veriyorum :
Aylık kazancın 2000 TL üzerinde ise yasal olarak bir işyeri olman ve bu geliri fatura etmen gerekir.
Ama ben kalkıp ta 200 TL kazanıyorsam bu kazancımız 100 TL sini muhasebeciye 36 TL sini devlete vergi olarak veriyorsam ve işyeri sahibi olarak kendime bağkurlu yapmam gerekir. bu da 200-300 TL civarıydı benim zamanımda..... burda bir mantıka aykırı bir durum söz konusu olur.
Böyle düşünürsek gittigidiyor üzerinden 2. el bilgisayar parçası satmak istiyorum , 50 TL lik bir para için kalkıp şirket açıp fatura kesmek mantık dışı.
Dediğim gibi muhasebeci tanıdığınız var ise görüşün bana kalırsa 1000 TL gelir için vergi kaydınız vs olması gerekmez.