Merhaba arkadaşlar 1-2 ay önce https://education.github.com/pack adresinden digital ocean 100$ için başvuru yapmıştım. 1 Hafta önce onaylandığını gördüm. Ardından digitalocean hesabı açıp vps kullanmayı öğrenmeye niyetlendim.

Çeşitli sunucular kurarak, ücretsiz yönetim panellerini kurmayı ve kullanmayı öğrendim. Bu arada ssh kullanımı ile alakalı da birçok şey öğrendim.

En son olarak şuan da kullanmadığım bir domainle Centos 6.5 512mb 32bit bir sunucu kurdum. Centos Web Panel kurdum. Ardından normal bir wordpress tema ile birkaç içeriği bulunan bir site oluşturdum.

Fakat asıl soruma gelecek olursak ben 512mb ram, 32 bit ve centos web panel ile kurmuş olduğum bu klasik wordpress sitenin online ne kadar ziyaretçi kaldırabileceğini test etmek istiyorum. Yani örneğin 1 dakika içinde siteme 50 tane ziyaretçi yollayıp. Sunucunun 1 dakikada gelecek 50 ziyaretçiyi kaldırıp kaldıramayacağını test etmek istiyorum. Bu testi yapmamın bir yolu yöntemi var mıdır?

Daha sonrasında ise ram miktarını, işlemci gücünü arttırdığımda, veya yönetim panelinde değişiklik yaptığımda, apache yerine nginx kullandığımda gücünün ne kadar yükseldiğini de test etmek istiyorum.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Çözümünü Buldum

Merhaba arkadaşlar apache, nginx vb. konular hakkında araştırma yaparken şans eseri bu konuda sormuş olduğum sorunun çözümünü buldum, şimdi konuyu güncelleyerek sorunun çözümüne değinmek istiyorum.

https://loadimpact.com/ adresli bir siteyle karşılaştım. Bu sitede site adresinizi yazıp Run free test butonuna bastığınızda size sunucunuzu test etme imkanı sunuyor.

Bu site test sırasında sitenize her 10 saniyede 1 ziyaretçi gönderip sunucunuzun kaçıncı ziyaretçide tıkanacağını test ediyor. Ayrıca ziyaretçi sayısı arttıkça sayfa yüklenme süresinde değişiklik yaşanıp yaşanmadığını gözlemliyor.

Benim açmış olduğum 512 mb, centos 6.5, apache, centos web panel, 32 bit, sunucu normal bir wordpress site ile 28. ziyaretçiye kadar dayanabildi. Yani kullandığım vps 10 saniyede bir sürekli gelen 28 tane ziyaretçiyi kaldırabildi. Daha sonrasında test kesildi fakat siteme halen girebiliyordum.

Bu sitenin kesin farklı özellikleri de vardır, fakat saat geç olduğu için şimdilik inceleyemeyeceğim, sabah 8'de derse yetişmem gerekiyor. :)