Arkadaşlar merhaba;

Bundan 3 ay önce İstanbul'da ev değişikliği yaptım. Yeni eve geçildiğinde biliyorsunuz aboneliklerin de değiştirilmesi gerekiyor. Taşınma gerçekleştikten sonra abonelik başvurularımı yapmaya başladım. Şansıma o günlerde karda yağmaya başladı.

Abonelik için online başvuru yaptım ve beklemeye başladım. Ama bu bekleme süresi ve paralel bir şekilde şansıma kar yağışı artınca telefon ile aramaya başladım firmayı. Maalesef bir kaç telefon görüşmesinden sonra sinirlendim ve son görüşmemde ağzımdan şu sözün çıktığını hatırlıyorum.

Doğalgaz kelimesinde ilk sayfaya gelmeyen var ya göreceksiniz siz. Telefonu kapatırken bir gülme sesini hatırlıyorum. SEO'dan anlayan birisiydi sanırım:)



Sonuç: 9 milyondan fazla arama hacmi olan bu kelimede şimdi birinci sayfa 7. sıradayım. Tabi ki bu sonuç İstanbul için. Bu sıraya geldinde ne oldu diye sorabilirsiniz. Son telefon görüşmesi yaptığım kişinin adımı soyadımı biliyor ve ara ara Google'a doğalgaz yazdığına inanıyorum:)

Bir Kelimede Üst Sıraya Çıkmak İçin Neler Yapılmalı
1. O kelime ile ilgili kullanıcıların en çok aratacağı bir konuya yoğunlaşın.
2. Yazacağınız makale öyle bir makale olsun ki kullanıcılar hem o sayfada uzun süre kalsın hem de o makaleye yorumlar yazsın.
3. Yazılan her yorumu araştırarak anlamlı bir şekilde cevaplayın.
4. Sosyal paylaşım hesaplarınız var ise yoğunlaştığınız kelime hashtagleri ile birlikte makale linkinizi paylaşın.
5. Son yorumlar footer ya da sidebar alanında olsun.
6. Çıkmak istediğiniz il neresi ise title ve description alanına bu ilin ismini ekleyin.
7. Sitenizin mobil uyumlu ve sürekli güncellenen bir site olmasının faydasını da unutmayalım.

İşte Bu sayfa: Doğalgaz