Ali Cevat adlı üyeden alıntı

Normal şartlarda subdomainler farklı adresler olarak işlem görür. Bu sebepten ötürü ana domain ile birlikte 1 subdomaini de arama sonuçlarında aynı seviyede çıkarmak mümkündür.

Fakat 1 den fazla subdomain için bu mümkün değil. (İstisnalar kaideleri bozmaz.)

Çünkü arama algoritmaları çeşitlilik üzerine kurulmuştur. Arama sonucu kriterleri sadece domaine bağlı bir durum değildir. Subdomainler, bağlı oldukları domain ile aynı IP ye sahiptirler. Bu tespit edilebilir bir durumdur. Bunun yanında başka bir çok etken vardır.

Bu söylediğiniz ancak, farklı domain adresleri, farklı içerikler, farklı link ve url yapıları, farklı IP lerde barındırılan hostlar, sunucular vs ile mümkündür.

Fakat böyle bir şeye gerek yoktur. Arama sonuçlarında ilk 3 te yer almanız zaten istediğiniz trafiği size sağlayacaktır. Bırakalım başkaları da ekmek yesinler değilmi :)


:) Ustam ekmek yeme sırası bizde artık.
Şimdi bu sektörel bir iş. Bir hizmet satın alınacak. Yani bizim sektörde ilk 3 kaç hit aldıysa 2.sayfa da öyle hit alıyor. Çünkü adam 500-600 lira verip bir hizmet alacak. İlk gördüğü siteden almıyor yani. Ben 2.sayfadayım. 2.sayfada 2 sitem var onlardan bile müşteri geliyor.
Kullanıcı 2 hafta siteleri araştırıyor. Bu yüzden ne kadar çok index o kadar çok marka bilinirliği olması açısından önemli. Şuan 5 sitem falan var. Bunlara 3'er sub açayım. Onlara da basayım içeriği bakalım ne olacak. Kelimeler çok rekabetsiz zaten.