lostyazilim
tr.link

Bir web sitesi için gerekli olan bilgi ve deneyimler nelerdir _?

9 Mesajlar 1.106 Okunma
lstbozum
tr.link

grey23 grey23 WebmasterTR Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Google Adsense
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** P**
  • Mesajlar 1037
  • Beğeniler 243 / 172
  • Ticaret 14, (%100)
Merhabalar ben kendime ait bir web sitesi kurmak istiyorum blogger , wordpress gibi bedava yerlerden kurmayacağım %100 bana ait bir site oluşturmak istiyorum zamanında hep bu bedava yerlerden faydalandım blogger , wix, bedava-sitem , wordpress lakin bu platformlarda kod dili öğrenilmiyor bana göre artık bu platformlar boş belli başlı kodları öğrenip yazmak yeni projeler uygulamak istiyorum ama nerden başlayacağımı neyi öğrenmem gerektiğini çözmüş değilim

Bir web sitesi için öğrenilmesi ve yapılması gerekenler nedir

Alan adı alıcam tamam
Host aldık tamam

Şimdik birçok yazılım dilleri mevcut
ama kafam karıştı birçok dil var en iyisi hangisi en temel ve öğrenilmesi gerekenler neler

HTML , HTML5 , Mysql , C/C++ , Phyton , PHP , JAVA , Ajax bunu gibi bir sürü dil felan var insan içine girdikce neyi öğreniceni karıştırmıyor deil doğrusu

hangi kod ve yazılımları öğrenmeli hangi programları kullanmalı en iyi kod dili hangisi v.b bilgilendirecek birisi varsa teşekkürler

video felan varsa link atın izleyeyim

Aslında buna başlamak büyük zamanımı alacak ve zor biliyorum ama hayata geçirmek bir projeye başlamak için bir web sitesi için öğrenilmesi gereken ne varsa öğrenmek web sitesini az buçuk kaparsam android'e geçicem çok kapsamlı bir projem var ve tutma olasılığı çok yüksek belkide hayatımda riske gireceğim ilk dönüm noktası diyebilirim ..

iyi forumlar

wmaraci
reklam

atLL atLL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** I**
  • Mesajlar 62
  • Beğeniler 37 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
Valla hocam cesaretine hayran kaldim fakat bana sorarsan isi ustalarina birakman daha mantikli ben oyle yapiyorum sana da onerim o olucak :)

iltasyazilim iltasyazilim Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Adana
  • Ad Soyad M** I**
  • Mesajlar 35
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
php + html5 ögrenmeye bak kardesim cogu scipritler +70 php %30 html5 kullanir

• Üyelik 02.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Google Adsense
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** P**
  • Mesajlar 1037
  • Beğeniler 243 / 172
  • Ticaret 14, (%100)
Öncelikle teşekkürler ustalarına bırak derken neyi kastettiniz anlamadım

wmaraci
wmaraci

blitzx blitzx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek işçi
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 11 / 20
  • Ticaret 3, (%100)
en iyi ve en temel demişsin işi bitirmişsin hocam öyle bir şey yok.

Bunu çok uzaklarda falan arama iş ilanlarına bak bir.yazılımcı adamda shop bilgisi isteniyor sen düşün :) yani kısaca yazılımcı kod yazsın üretsin sen ondan al böylelikle 2 tarafta kazanır.Ha illa mı yapacan o zaman youtube gir başla html den java dan arkası gelir zaten
atLL

kişi bu mesajı beğendi.

Ozbe Ozbe Sunucu Hizmetleri Kullanıcı
  • Üyelik 01.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hosting destek
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 306
  • Beğeniler 61 / 60
  • Ticaret 11, (%100)
Eğer amacın programlama vs. şeyleri öğrenmekse hosting ve domain şart değil, Bilgisayarına kuracağın programlar ile çalışabilirsin.

Eğer web tasarım üzerine yöneleceğim diyorsan öncelikle html - css öğrenmen şart. Öğrenmelisin demiyorum bak şart. Ardından bir yol ayrımına geleceksin. PHP mi ASP.NET mi ? PHP yaygın bilinen bir dil php bilerek iş bulamaman neredeyse imkansız. ASP.NET ise genelde kurumsal firmaların tercih ettiği bir dil. Etrafımda bu işi yapanlara baktığımda php bilenler sürekli aktif ve para akışı var. ASP.NET bilen ise iş oldukça çalışan ama php bilen biri kadar kazanan (Bazen daha fazla.)

HTML CSS öğrendikten sonra gerisi tamamen sana kalmış bir şey. Kendi yolunu kendin çizeceksin kurumsal mı ? Yoksa Bireysel mi?

Mysql, Sql vs. neyse bunlar da önemlidir ama öğrenmek zordur illaki bilgi sahibi olursun. Diğer yazdıkların ve ekstralarıda öyle. Bir tane dili öğrenmeye kalktığında diğerleri hakkındada bilgi sahibi oluyorsun zaten.

Yazım hataları cümle düşüklükleri varsa affola.

• Üyelik 02.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Google Adsense
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** P**
  • Mesajlar 1037
  • Beğeniler 243 / 172
  • Ticaret 14, (%100)
Aslında baskasına yazdırmak konusuna geldiğimizde bunu yapmayı düşündüm lakin çok sağlam bir projem var bunu kendim yapmak istiyorum.Aslında yakından uzaktan bu yazılım olayları ile ilgili alakam yok lakin bu dilleri 1 haftadır araştırdım neye yaradık v.b herşeyi izledim beni resmen büyüledi bütün paramı bunları öğrenmek için verebilirim hatta eğitim alabileceğim öğrenebileceğim bir yer bulursam üniversiteyide bırakıcam kodların derinliklerine indikce zihnim açıldı resmen videolarda izliyorum kod yazılımları felan hayran kaldım bunu sadece web sitesi içinde deil android falan içinde istiyorum.
atLL

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Google Adsense
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** P**
  • Mesajlar 1037
  • Beğeniler 243 / 172
  • Ticaret 14, (%100)

bluviaggiatore adlı üyeden alıntı

Universiteyi bırakmak mı ?????

Evet bu konuda ciddiyim ben gerçekten hayatımı boşa geçirdiğimi düşünüyorum emin olun bu yazılım ve kod gibi şeylere önceden merakım olsaydı az buçuk birileri yönlendirseydi kendimi sadece bu alanda geliştirirdim.Ama zararın neresinden dönsek kardır diye düşünüyorum.Türkiyedeki eğitim sistemi boş insanları kendilerini geliştirmek için hiçbir olanak maalesef yok .. Bu işi öğrenebileceğim sağlam bir yer bulursam üniversiteyi fln bırakıp kendimi bu işe adamak istiyorum .. Gerekirse yurt dışına bile çıkıcam .. bakalım allah nasip ederse düşünmüş olduğum ve gerçekleştirmek istediğim bir takım projeler var ve bunu sadece kendim yapmak istiyorum.

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3625
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
Daha önce wordpress kulanmanı düşünerek sana tavsiyem hazır temaları alıp wordpress e entegre etmeyi öğrenmen oluçaktır hem hızlı ilerler sıkılmazssın hemde html ve php genel lazım olan bilgileri hızlıca öğrenmiş olursun kendinde tema çizerek kodlayabilirsin hem saydıgın kodlama ve yazılım dillerini öğrenmeye kalkarsan int ortamında bunları öğrenemessin çogunu bence bu tavsiyeleri uygula bu alandada kendini geliştirirsen sonrası daha rahat olucaktır genel kodlama terimlerine aşinalıgın pekişicek ve işlerin kolaylaşıcaktır. Başarılı olman dileği ile Allah a emanet ol

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al