Şimdi bu yeni yaptığınız site ise, şayet çocuklar için makale vs. içerik olacaksa bunun Google a bildirilmesi gerekiyor. Google bu durumu değerlendiriyor ve çocuklar için içerik kapsamında Adsense reklam içeriklerinizi vs düzenliyor.

Yok sadece mevcut sitenize ekleyeceğiniz bir sayfa ise problem yok.

Reklam yerleşimi konusunda size tavsiyem sayfanızı reklamlarla doldurmamanızdır.

Şunu unutmayınız ki çok reklam, yüksek kazanç anlamına gelmemektedir. Çeşitli denemelerle en iyi performans gösteren alanınızı tespit edin ve o kısım üzerine yoğunlaşın.

Sayfanın her tarafına reklam koymak, kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu ziyaretçileri kızdırıp siteden ayrılmasına neden olmaktadır. Şayet ayrılmasaydı belki bir tık getirisi olacaktı. Eldeki bulgurdan da olmayalım.

Genel tecrübelerime dayanarak söylemek gerekirse, site içerisindeki en iyi reklam yerleşimi, site açılışında ilk göze çarpan alan ve kullanıcının odaklandığı kısımdır. Makale içeriklerinde ise sol üst kısım ve makale sonudur. Onun haricinde sidebar, sağ, sol kısımları malesef beklenen performansları göstermemektedir.

Tabi, her sitenin hitap ettiği ziyaretçi kitlesi farklıdır. Bu sebepten ötürü benim ki sadece bir fikirdir. Performans belirlemenin en güzel yolu deneme yanılmadır.

Reklam ölçüleri ve yerleşimleri ile ilgili yapacağanız denemeleri, sonucu hakkında daha net verilere sahip olabilmek adına en az 3 günlük periyotlar halinde gerçekleştiriniz.