Arkadaşlarım teşekkür ederim ilgili yorumlarınız için. Hakikaten niş bir alanda olmama rağmen "Adsense" rezil tablolar ortaya koymaktadır. Bence şu saatten sonra, bize atılan kazıklardan sonra tek çaremiz eğer varsa diliniz; İngilizce sitelerde yoksa türkçe sitelere adsense değil de affilate odaklı çalışma yapmaktır.

-Dolardan TL'ye geçildi, insanlara kazançlar düşmeyecek dendi, çeşitli banka ve faiz bahaneleriyle hepimiz en az %25 fakirleştirildik.

-Reklamverenler arttı dendi Adsense'in ilk yaygınlaştığındaki tbm'ler ve to'lardan eser yok.

-Vahşi şirket politikaları ve büyüme çabalarının ceremesini biz çekiyoruz. Faturayı biz ödüyoruz. Bedava adwords kuponlarıyla bedava sırtımızdan reklam veriliyor.

-Olur olmadık banlanan kaliteli siteler, olur olmadık banlanan kaliteli yayıncılar.

-Google politikaları nedeniyle sitemizde en ufak erotik içerik barındırmaya korkarken, koca koca penis büyütme reklamlarını para için kabul eden ve bize gelince "Sen kıpırdayamazsın" şeklindeki sadece reklamvereni düşünen acımasız Google politikları.

-Onca spamcı, kopyacı adsense'den xx xxx kazanmaya devam ederken özgün içerik üretenlerin halen adsense hesabı dahi alamaması.


Gelirimizin en az yüzde otuzunu Google'a kaptıracağımıza özgür, bağımsız ve daha istikrarlı projelere başlamak gerek. İşte o zaman yayıncı bulmakta güçlük çekecek olan Google, insanları enayi yerine koymanın ne demek olduğunu fark eder. O son yayıncı da kalmadığında geçersiz tıklamaların yenilebilir birşey olmadığını anlayacaktır:)) Sabah uyandığımızda saçma bir nedenle "politikamıza uymuyorsun" şeklinde bir mail alarak ban haberiyle uyanmamamız için. Bence pazarlama ve reklamcı bulma işini artık webmasterlar öğrenmeli.