Edemiceksin bu kadar basit. Kalkıpta milyonlarca TL yatırım yapan bir e-ticaret sitesiyle rekabet etmeye kalkarsan eline geçecek olan tek şey cebindeki paranında gitmesidir. Adam orada milyonlarca TL yatırım yaparak iş yaparken sen bir kaç tanıtım yazısıyla, backlinkle vs onu geçmeyi beklersen çok saçma olur. Bunun yerine rekabeti düşük tek ürün satışına yönelmeni tavsiye ederim.
Dostum çalıştığım firma üretici. Ve tek bir ürün üretiyoruz. arama hacmini duysan gülersin. kaç defa oto kokusu diye arama yaptın mesela google da . fakat promosyon şirketleri öyle değil. sürekli olarak promosyon arayışı içerisindeler. ve oto kokusu anahtar kelimesini aratıyorlar. Benim buradaki amacım büyük sitelerle rekabetten öte, google'ın bu konuda bir tutumunun olması gerektiğini ve bu konuda yapılacak birşeyin olup olmadığını öğrenmekti.
Rekabet etmek amacıyla yola çıkarsan elbette rekabet edemezsin. Sen kendi işinde en iyi olmak için gayret göstermeli;
1 - Özgün olmalı
2 - Fayda Sunmalı
3 - Sitenle düzenli olarak ilgilenmeli
4 - Sosyal Medya sayfalarını oluşturmalı
5 - Kaliteden ödün vermeden yazmaya ve paylaşmaya dikkat etmelisin.
Bunun haricinde 5 - 6 aylık bir siteyle, düşük bir bütçeyle, kalitesiz içerikle vs yüksek ölçekli sitelerle boy ölçüşmek için işin içine girersen hem maddi, hem manevi olarak hayal kırıklığı yaşarsın...
1 - Özgün olmalı
2 - Fayda Sunmalı
3 - Sitenle düzenli olarak ilgilenmeli
4 - Sosyal Medya sayfalarını oluşturmalı
5 - Kaliteden ödün vermeden yazmaya ve paylaşmaya dikkat etmelisin.
Bunun haricinde 5 - 6 aylık bir siteyle, düşük bir bütçeyle, kalitesiz içerikle vs yüksek ölçekli sitelerle boy ölçüşmek için işin içine girersen hem maddi, hem manevi olarak hayal kırıklığı yaşarsın...
Dostum 12 yıldır sitesi var olan bir firmadan bahsediyoruz. Aylık 7.000 tl (adwords + tanıtım yazısı vs.) giderin düşük bir bütçe olduğunu da düşünmüyorum. Benim sorunum 5 ay öncesinden başladı zaten. Neden böyle oldu bir anlam veremedim. Zaten reklamlarıyla hep en üstte yer alan bir siteden bahsediyoruz. Sıralama da bıraksınlar üreticinin olsun. Benim millete sattığım ürünü sitesinde benden üst sırada yayınlıyor. Saçmalıktan öte değil.
Ek Olarak:
bloglara link kasarak yapamazsın.adamlar trilyonluk reklam veriyor
Ben de diyorum ki reklamlar onların olsun, en azından diğer firmalar sıralamada biraz söz sahibi olsun. Benim millete sattığım ürünü benden üstte yayınlıyor. Bu sinir bozucu bir durum. Ayrıca tanıtım yazısından bahseden bir arkadaşa sadece tanıtım yazısının yayımlanma adetini söyledim, bir tek tanıtım yazısı tabii de kasmıyoruz :)
Ek Olarak:
Arkadaşlar, söylediklerinize kısmen katılsam da bazı konularda yanıldığınızı belirtmek isterim.
Yurt içi büyük firmalara baktığınızda evet koca koca ekiplere sahipler fakat ekip üyelerine baktığınızda bir kaç kişinin haricinde hiç de zannettiğiniz gibi koca koca tipler değil. Bir çoğunluğu hiç bir şeyden anlamayan şahıslar.
Para bol olduğu için, sadece bütçe odaklı çalışırlar. Ne optimizasyondan anlarlar, ne de başka birşeyden. Dolayısıyla işi biliyorsanız 1.000 TL ile onların 10.000 TL lik reklam bütçesine dahi kafa tutabilirsiniz.
Tabi bunların içerisinde çok iyi ekibe sahip olanları da var elbet veya profesyonel destek alanlar fakat istisnalar kaideyi bozmaz. Bu sebepten ötürü moralinizi bozmayınız ve sabır çerçevesi içerisinde istikrarlı bir şekilde çalışmalarınıza devam ediniz.
Emin olun, o kadar yoğunlar ki bu işlerle uğraşacak vakti bile bulamıyorlar. Aslında sizin yenildiğiniz onlar değil kendi psikolojiniz.
Bu konu için daha da detaya inerim fakat burada keselim.
Umudunuzu kaybetmeyin, çalışmaya devam.
Yurt içi büyük firmalara baktığınızda evet koca koca ekiplere sahipler fakat ekip üyelerine baktığınızda bir kaç kişinin haricinde hiç de zannettiğiniz gibi koca koca tipler değil. Bir çoğunluğu hiç bir şeyden anlamayan şahıslar.
Para bol olduğu için, sadece bütçe odaklı çalışırlar. Ne optimizasyondan anlarlar, ne de başka birşeyden. Dolayısıyla işi biliyorsanız 1.000 TL ile onların 10.000 TL lik reklam bütçesine dahi kafa tutabilirsiniz.
Tabi bunların içerisinde çok iyi ekibe sahip olanları da var elbet veya profesyonel destek alanlar fakat istisnalar kaideyi bozmaz. Bu sebepten ötürü moralinizi bozmayınız ve sabır çerçevesi içerisinde istikrarlı bir şekilde çalışmalarınıza devam ediniz.
Emin olun, o kadar yoğunlar ki bu işlerle uğraşacak vakti bile bulamıyorlar. Aslında sizin yenildiğiniz onlar değil kendi psikolojiniz.
Bu konu için daha da detaya inerim fakat burada keselim.
Umudunuzu kaybetmeyin, çalışmaya devam.
Umut verici konuşma için çok teşekkür ederim. Sanırım bekleyeceğiz en iyisini yapıp bekleyeceğiz. Başka çaremiz yok