KingStar adlı üyeden alıntı

Merhaba öncelikle nasıl sıkıntılar yaşadığınızı bilmiyoruz ama paketler konusunda haklısınız.

Aylık seo hizmeti konusunda pek haklı sayılmazsınız açıkçası.
Bu fiyatlar her siteye, anahtar kelimeye göre değişir.

Şu durumu şöyle izah edeyim;

Elimizde 2 adet site var diyelim. Bunun bir tanesi günlük 30 bin hitli site diğeri ise günlük 400-500 standart kullanıcı. Şimdi size yapılan harcamaları sunayım.

30 binli site: Az, etkili sitelerden tanıtım yazısı alarak, paravan sistemi kurarak vb ince çaplı seo işlemleri uyguladıktan sonra anahtar kelimeye çok rahat ulaştırabilirsiniz. Bunun maliyeti makale, tanıtım vs desek tutacağı ücret 100TL olsun.

400-500 hitli site: İlk önce ufak hitlendirme çalışmaları yapılır, sosyal medya çalışmalarına ağırlık verilir. Uzun süreli paravan sistemleri kurulur yine ince seo ayarlamaları vb uygulanır. Link çıkışları alınır o kelimelerden site hitlendirilmeye çalışılır. Bir çok yapılması gereken işlem yapılır. Bu siteye dünya kadar harcama giderken diğer siteye maliyetin çok çok altı verilir. O yüzden bazen 200 TL bir fiyat bile bir siteye çok gelebilir.




Seo konusunda kim ne sıkıntı yaşadıysa herkesin başına gelenlerin toplamı kadar yaşadım. Zaten şu var ki site sahibi kendi sektörünü en iyi kendi bilir ve en iyi optimizasyonu da kendi yapmalı. Benim alanım hakkında zerre fikir sahibi olmayan firmalar siteyi çöpe çevirecek iç değişiklikler önermişlerdi mesela. Kullanıcının ana sayfadan tek seferde ulaşması gereken ikon için 4 alt alta kategori açıp içine koymayı bile teklif eden oldu üstelik bilinen bir firma.

Senin bahsettiğin her iki sitede aynı kelimede yarışıyor ise doğrudur farklı birşey zaten yazmadım. Benim yazdığım aranma hacmi 1000 olan kelime ile 500 bin olan kelime arasında ki fark. Hatta sadece aranma hacmi de değil hem arama hacmi düşük hem rekabet olmayan kelimeler kolay çıkar. Rekabet arttıkça, aranma hacmi arttıkça işler değişir.Hatta öyle kelimeler çıkar ki 500 aylık aranma hacmi için binlerce dolar harcamak gerekir.
Misal kendi alanımda rekabet o boyuta gelmişti ki kasa kasa kendi sitem PR7 arkadaşımın sitesi PR8 rakipler 7-8 havada uçuşur olmuştuk. Harcanan paraları sen hesapla işte üstelik herkesin hiti 1m+ seviyelerinde yaşanıyor bunlar sadece yer korumak 1 sıra alta düşmemek için .

Fiyatlandırma konusunda 30k hitli bir site için çalışma istediğinde 100 200 liradan bahseden hiç duymadım henüz. Selam verdiğin siteye bi bakıyım diyen 3-5 bin liradan kapıyı açıyor aylık olarak, zaten 200 lira isteyenin de yapabileceği fazla birşey olacağına inanmıyorum sitemi emanet etmem .
1.5-2 m aylık tekilli siteme sadece yerini koruması için sıra kaybı yaşamamak için sabit birisiyle çalışma düşündüm şu forumda 20 kişiyle görüştüm ya biliyorum deyip hiç birşey bilmeyenlerdi yada dolandırmaya çalışanlardı. Hatta siteyi inceleyip teklif alıp işi vermediğimde negatif çalışma yapacağıyla tehdit eden bile oldu.

30k hitli site için 100 lira bile yeter demişsin ama ben iddiam olmadığı halde kendi bilgimle 100 lira için (o an o gün çok acil paraya ihtiyacım yoksa) siteyi bile incelemem. Sitenin tam yapısını çözmeden çalışma yapmak münkün değildir ve bu da 100 liraya yapılacak kadar basit bir iş değil. Tecrübe nihayetinde vahiy ile gelmiyor çalışıp bilgi birikimiyle anlar duruma geliyoruz ve bunu her meslek dalı gibi değerinde yapmak gerekir. Rekabetten dolayı bile deseniz kalitesini ortaya koyan rekabete de yenik düşmez. Vasıf gerektirmeyen basit bir iş için bile kahveden adam çağırdığımızda a.s. 100-150 lira diye lafa başlıyorlar.
Tabi ki bu benim fikrim kimseyi bağlamaz herkes kendi görüşüne göre çalışır.

Konuyu açan arkadaşın da boş konu açtığı fikrinde değilim. Belirli sıkıntılar yaşamış illallah etmiş kendi edindiği tecrübeleri faydalı olabilmek adına paylaşmış. Yanlıştır doğrudur tartışılır ama boş konuşmuşsun demek yakışık almaz bence.