lostyazilim
tr.link

[acil] Bütün Sitelerime Hacklink Kasmışlar Nasıl Çözebilirim.

25 Mesajlar 3.228 Okunma
acebozum
tr.link

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

erdalgozum adlı üyeden alıntı

Kurmuş olduğun tema yada eklentinin legal olmasına dikkat et. İllegal lisansı kırılmış warez sitelerden aldığın bir temaya kodlanmış kısacık zararlı kodu bulmakta zorlanırsın. Dahası ne kadar uğraşırsan uğraş silip yeniden yüklesende tekrar aynı konuma gelirsin. Bunları kontrol et inşaAllah.

Yok ustam ya hiç warez yok kullanmam da zaten.

\islami tedavi\wp-includes\template-loader.php
bu dosyanın içine koymuşlar linkleri.

elektronikssl
webimgo

Elit Elit Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhendiz
  • Konum Tokat
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 50 / 28
  • Ticaret 0, (%0)

Kurmuş olduğun tema yada eklentinin legal olmasına dikkat et. İllegal lisansı kırılmış warez sitelerden aldığın bir temaya kodlanmış kısacık zararlı kodu bulmakta zorlanırsın. Dahası ne kadar uğraşırsan uğraş silip yeniden yüklesende tekrar aynı konuma gelirsin. Bunları kontrol et inşaAllah.

Aynen, yeni değişitrdiğin bi tema varsa tema içine ... ne diyolardı örümcek şekilli bişiydi snifmiydi r.. bişiymiydi adlarınıda unuttum bak..
2 dosya var ftp ye sızmak için zaten onlardan sızıp aynı doosyayı başka klasörlere de kopyalama hakkı oluyo..

En sağlam çözüm ftp format :o

erdalgozum erdalgozum WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Profesyonel SEO Uzmanı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 237
  • Beğeniler 112 / 91
  • Ticaret 9, (%100)
Anlıyorum. onları silersen geçici bir düzelme yaşarsın. Birde analystics hesabın varsa oradan yada wmaraci site analiz kısmından siteni kontrol et normalin üstünde bir indexleme görünüyorsa bayağı işin var. Bunları tespit et yada detaylı bir şekilde google analystics vs mesaj bölümünden mesaj gönder detaylı olarak açıklama yap ve istemediğin sana ait olmayan indexlerden kurtul inşaAllah.

Sabah vaktim olursa detaylı bilgilendirme yapacağım inşaAllah.

kendoka adlı üyeden alıntı

Yok ustam ya hiç warez yok kullanmam da zaten.

\islami tedavi\wp-includes\template-loader.php
bu dosyanın içine koymuşlar linkleri.

Profesyonel SEO Uzmanı

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

Elit adlı üyeden alıntı

Aynen, yeni değişitrdiğin bi tema varsa tema içine ... ne diyolardı örümcek şekilli bişiydi snifmiydi r.. bişiymiydi adlarınıda unuttum bak..
2 dosya var ftp ye sızmak için zaten onlardan sızıp aynı doosyayı başka klasörlere de kopyalama hakkı oluyo..

En sağlam çözüm ftp format :o

ustam şuan linkleri buldum ve sildim. Hiçbir warez temada yok. ftp format derken tam olarak kastettiğiniz nedir ?

Ek Olarak:

Anlıyorum. onları silersen geçici bir düzelme yaşarsın. Birde analystics hesabın varsa oradan yada wmaraci site analiz kısmından siteni kontrol et normalin üstünde bir indexleme görünüyorsa bayağı işin var. Bunları tespit et yada detaylı bir şekilde google analystics vs mesaj bölümünden mesaj gönder detaylı olarak açıklama yap ve istemediğin sana ait olmayan indexlerden kurtul inşaAllah.

Sabah vaktim olursa detaylı bilgilendirme yapacağım inşaAllah.

Ustam indeximde sıkıntı yok şuan. Bu dosyayın orjinal bir wp indirim onunla değiştirdim ve tüm linkler gitti. Yani kaldırmasına kaldırıyoruz bir daha nasıl engellicez onu bilmiyorum.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhendiz
  • Konum Tokat
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 50 / 28
  • Ticaret 0, (%0)

ustam şuan linkleri buldum ve sildim. Hiçbir warez temada yok. ftp format derken tam olarak kastettiğiniz nedir ?

Yazı yedeğini al, ftp de ne var ne yok sil.. Full baştan kur..

Yada klasör ve dosyalarına sağ tıklayıp yazma yetkilerini kaldır :/

chmod ayarıydı heralde 777 verilen değerlerden.. :/

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

Elit adlı üyeden alıntı

Yazı yedeğini al, ftp de ne var ne yok sil.. Full baştan kur..

Yada klasör ve dosyalarına sağ tıklayıp yazma yetkilerini kaldır :/

chmod ayarıydı heralde 777 verilen değerlerden.. :/

Ustam vaktini alacağım ama bikaç şey sorayım. Ben şimdi web hosting kullanıyorum da. tek ftp den giriş yapıp tüm sitelerime ulaşıyorum. Hepsinin içinden yazı yedeklerini alıp tekrar kuracağım oyle mi.

bu arada bu yazı yedeği nasıl alınıyor ustam. İlk defa basıma gelince bu kavramlar biraz yabancı geliyor şuan.

• Üyelik 26.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhendiz
  • Konum Tokat
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 50 / 28
  • Ticaret 0, (%0)

Ustam vaktini alacağım ama bikaç şey sorayım. Ben şimdi web hosting kullanıyorum da. tek ftp den giriş yapıp tüm sitelerime ulaşıyorum. Hepsinin içinden yazı yedeklerini alıp tekrar kuracağım oyle mi.

bu arada bu yazı yedeği nasıl alınıyor ustam. İlk defa basıma gelince bu kavramlar biraz yabancı geliyor şuan.

Est..

Diğer sitelerine bak, onlara da eklemiş mi link? Onlarda link yoksa büyük ihtimal diğerlerine erişimi yoktur..

Diğerlerine erişimi yoksa diğer sitelerin ftplerine dokunmana gerek yok..

Yazı yedeği dedim bildiğin dışar aktar yahu adını getiremedim yazı yedeği dedim içerik yedeğin yani..

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

Elit adlı üyeden alıntı

Est..

Diğer sitelerine bak, onlara da eklemiş mi link? Onlarda link yoksa büyük ihtimal diğerlerine erişimi yoktur..

Diğerlerine erişimi yoksa diğer sitelerin ftplerine dokunmana gerek yok..

Yazı yedeği dedim bildiğin dışar aktar yahu adını getiremedim yazı yedeği dedim içerik yedeğin yani..

Şimdi yeni kurduğum sitelerde yok ama eskilerin tamamında var. wp olmayan bir site vardı onda bir sıkıntı yok. Şuan bir çoğundan linkleri sildim.

Şuan yapmam gereken cpanelden içerik yedeğini alıp wp yi silip tekrar yuklemek oyle mi.

Bunların nereden girdiklerini nasıl bulabilirim acaba.

• Üyelik 26.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhendiz
  • Konum Tokat
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 50 / 28
  • Ticaret 0, (%0)

Şimdi yeni kurduğum sitelerde yok ama eskilerin tamamında var. wp olmayan bir site vardı onda bir sıkıntı yok. Şuan bir çoğundan linkleri sildim.

Şuan yapmam gereken cpanelden içerik yedeğini alıp wp yi silip tekrar yuklemek oyle mi.

Bunların nereden girdiklerini nasıl bulabilirim acaba.

Bulaman, yada çok zor deyim

Adını getiremiyorum 2 türlü dosya vardı ftpye sızmak için.. onu yedirmişler bi şekilde yada trojan vs olarak şifreni almış olabilirler yada cookie olayı ile cachelerinden bi şekilde girmiş olabilirler :o

cpanel yedeği önermiyorum sıkıntılı oluyo..

Direk wp panelden ayalarda olacak heralde dışa aktar ordan aktararak.. geri yüklemeni tavsiye ederim :o

ftp full sil, ful yükle diyebilirim ne deyim :o

r57.php
c99.php

ftp dosyalarına kısa bi göz at yukardaki dosya isimleri varmı diye varsa ordan dalmışlardır ama bu dosyaların ismini değiştirip default.php giibi biişi de yapmış olabilirler ki bulmak imkansızlaşır..

Eskiden 1-2 bakıyoduk amatör lamer, uzun zamandır ilgi alanımıza girmiyo

http://mahmutesat.com/blog/sisteminizi-shelllerden-korumanin-yontemleri.asp
şu yazıya bi göz at

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

Elit adlı üyeden alıntı

Bulaman, yada çok zor deyim

Adını getiremiyorum 2 türlü dosya vardı ftpye sızmak için.. onu yedirmişler bi şekilde yada trojan vs olarak şifreni almış olabilirler yada cookie olayı ile cachelerinden bi şekilde girmiş olabilirler :o

cpanel yedeği önermiyorum sıkıntılı oluyo..

Direk wp panelden ayalarda olacak heralde dışa aktar ordan aktararak.. geri yüklemeni tavsiye ederim :o

ftp full sil, ful yükle diyebilirim ne deyim :o

r57.php
c99.php

ftp dosyalarına kısa bi göz at yukardaki dosya isimleri varmı diye varsa ordan dalmışlardır ama bu dosyaların ismini değiştirip default.php giibi biişi de yapmış olabilirler ki bulmak imkansızlaşır..

Eskiden 1-2 bakıyoduk amatör lamer, uzun zamandır ilgi alanımıza girmiyo

http://mahmutesat.com/blog/sisteminizi-shelllerden-korumanin-yontemleri.asp
şu yazıya bi göz at

Şuan tüm sitelerimden sildim linkleri. cpanel giriş bilgilerini de değiştirdim. şimdi wp yedekleyip tekrar yükleyeceğim inş. İşte benim sıkıntım şu aynı serverda tüm siteler yani ben birini yedekle sil yaparken temizlediğim sitelre tekrar dalabilirler. Allah yardımcımız olsun ne diyelim.

Ek Olarak: bu arada yazma izinleri nasıl yapayım ?

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al