halilozcevik adlı üyeden alıntı

Güneş paneli işi o kadar basit değil. ister bin liralık kur ister 500 bin liralık mevzuat aynı sadece ölçüm için 8 bin tl veriyorsun yaklaşık 30 kurumdan onay alıyorsun. Sadece tek de dosyan 6 ay bekliyor. Teori de güneş paneli işi çok iyi ama pratikte berbat. Devlet izin vermiyor artık petrol lobisi mi doğalgaz lobisi mi karşı çıkıyor bilemem. Ben Büyük bir yatırım yapacaktım güneş paneline fakat mevzuattan dolayı erteledim planlarımı

Ek Olarak:

100 $ sınırı var ama hiçbir satıcı fatura kesmediği için ben aliexpressten hep 3 5 binlik alışveriş yapardım hiç gümrüğe takılmadı. Netten bayan takı ürünleri satıyordum çok acayip paralar kazandım. 50 kuruşluk küpeler 7 8 tl ye kapışılıyordu :D Gürcistan olayı da o kadar kolay olmaz. Orada şirket kuracaksınız oranın mevzuatını bilmiyorsunuz orada adam çalıştırmalısınız ofisiniz olmalı oraya mal gelecek oradan türkiye sınırına getireceksiniz sınırdan kendi ofisinize bir nakliye daha. Milyon dolarlık işler için anca mantıklı olur bu

Diğer türlü de tek tek alarak bunu iş gibi yapamayız ki. Zaten her siparş 1 ayda gelecek ayda 1 satışla kim ne kazanacak ki :)

Şrket falan değil zaten amacım oranın vatandaşı ya da orada yaşayan Türk vatandaşı 50 adet sipariş ettiğinde bizim gibi vergiydi gümrüktü gibi sorunlar çıkıyor mu onu merak ediyorum çıkmıyor ise oraya kadar yöntem bu oradan sonrası çok daha basit tek tek hatta 5 er 5 er getirilen ürünlerde kapıda sorun çıkmıyor. İş oraya kalsın yeter ki .