Mertcan adlı üyeden alıntı

Olayı kişiselleştirmeden, Cem Yılmaz - Yılmaz Erdoğan olarak ayırmadan düşünürsek, ben diyorum ki bu ülkeye aksiyon lazım.
Neden Hızlı ve Öfkelimiz yok, neden Testereyi çekmiyoruz da yabancıların çektiği Testere filmi Destere olarak çekip birşey yapmaya çalışıyoruz?
Vizyona her hafta yeni bir aşk, yeni bir komedi filmi giriyor. Aksiyon, macera filmlerinde çok gerideyiz hemde çok.


Hocam aksiyon demek para demek, bizim en yüksek bütçeli filmimiz 30 milyon TL'ye çekildi ve açıkçası ben gayet beğendim, üst düzey kaliteli bir film olmuştu. Hızlı ve Öfkeli 7 yaklaşık 500 milyon TL bütçe ile çekildi şimdi kalkıpta o ayarda bir film çıkarmamız imkansız sonuçta ülke nüfusu ve sinema seyircisi belli. Dünya üzerinde zaten yüksek bütçeli film çekebilen tek yer var o da Hollywood, bir diğer sinema yeri Bollywood ise ülkenin nüfusundan kaynaklı olarak yüksek izlenme alıyor. Bollywood filmlerinin diğer ülkelerdeki izlenme oranları da pek parlak değil. Hollywood filmleri ise yüksek bütçe ile kaliteli efektler, sahneler, ekipmanlar vs kullanabiliyorlar. Bir de ülkemizde maalesef sinema seyircisi çokta bilinçli değil, çoğu insansırf iş olsun diye sinemaya gidiyor. En çok izlenen filmin recep ivedik olduğu düşünülürse ortaya çıkan seyirci manzarası hoş değil. Şimdi birisi kalkıp 50 milyon TL harcayıp bir aksiyon filmi çekse büyük ihtimal harcadığı parayı toplayamaz. Bu yüzden biraz daha sabretmek lazım zira sinema sektörünün gelişmesi için önce bilinçli seyirci gerekiyor.