Dün akşam bitgold adında yeni bir sisteme rastladım. Anladığım kadarıyla altın üzerinden işlemler yapabiliyoruz. Bitgold hesabımızla altın alıp satabiliyoruz.
Hesabımızdaki altınları gerçek altın olarak talep edebiliyor(10 gr ve 1 kg şeklinde) ,banka hesabımıza ,kredi kartımıza çekebiliyor , bitcoine dönüştürebiliyor(henüz aktif değil) Veya bitgold deposit card a aktarabiliyoruz.
Ve şuan sanıyorum tanınmak adına muhteşem bir fırsat sunuyorlar. Yeni gelen her üyeye 0.25 gr altın veriyorlar.

Siteye kayıt olurken mail ve telefon doğrulamasının yanında kimlik doğrulaması da isteniyor. Şunu da belirteyim Türkiye için sadece nüfus cüzdanıyla doğrulama var , sürücü belgesi veya pasaport olmuyor ve tabiki 18 yaşından büyük olmalısınız. Sistem/site çok yeni ve bu tarz sitelere asla güvenmeme rağmen bana gerçekten güven verdi.

Dün gece gördüğümde siteyi uzun uzun inceledim. Sonra ikna olup hesap açtım. Sonra 0.25 gram altın geldi ve onay için beklemeye(Pending) alındı.
Sonrasında arkadışı da sisteme davet ettim . Bilgisayarı kapattım yattım.
Sabah kaktığımda yeniden baktım. İşlemler onaylanmıştı. Ve arkadaşa referans olduğum için 0.25 gram daha vermiş. Referans başına 0.25 gr veriyor. Açıkçası bunu beklemiyordum.

Bu da altınları bozdurabileceğiniz/aktarabilceğiniz seçenekler şimdilik. Ben şahsen bitcoin için kullanacağım, bitcoine dönüştürme açıldığında.

Verdiğim linkten üye olursanız hem siz ilk 0.25 gr altınınızı kazanıyorsunuz hem ben kazanıyorum. Üyeliğinizi tamamladıktan sonra size de bir link veriyor. Onu arkadaşlarınıza vererek siz de bu şekilde kazanıyorsunuz.

refli:
BitGold.com/r/bMEcLi

refsiz:
https://www.bitgold.com/app#/sign-in

Bu şekilde arkadaşları davet ettikçe 0.25 ekleniyor twitter hesaplarında duyurdukları gibi. Dediğim gibi bu sistemlere daha önce hiç güvenip hesap açmadım, uğraşmadım. Ama site gerçekten güven veriyor. Twitter hesaplarını da incelemenizi tavsiye ederim.
0.25 gram = 25.77 TL
Modlara: Referans link yasaksa linki silebilirsiniz. Ya da konuyu da direkt silebilirsiniz. Amacım fırsat bitmeden dah fazla kişinin yararlanması.

Sitenin twitter hesabı: https://twitter.com/bitgoldinc/