Adobe Photoshop programı kullanın. Diğer programlar (Picasa vs.) ile yapılanlara "shop" denmesini yanlış buluyorum.
Photoshopta makro sistemi mevcut. Actions diye geçer. Bir kişi yaptığı işlemleri action olarak kaydeder ve işlem bitince action'ı durdurur. Daha sonra bu action dosyalarını (*.atn) export edip paylaşabilir. İşte size lazım olan bu, bu action dosyalarını photoshop'a ekleyerek action menüsünden tek tıkla çalıştırarak, bir kişinin yaptığı işlemleri programa tekrar ettirirsiniz ve layerda seçili olan fotoğraf üzerine bu işlemler uygulanır.
Actionları nereden mi bulacaksınız? Google'da aratırsanız ücretli ücretsiz bir sürü action mevcut. Deviantart'ı kullanabilirsiniz bu konuda.
Deviantart Action Kategorisindeki Actionlar
CreativeBloq adlı bir sitedeki ücretsiz actionlar (Hepsi fotoğrafla alakalı değil ama aralarında var)
Brusheezy Action Dosyaları
Daha birçok site var. Google'da "Photoshop actions", "Photoshop photo actions" şeklinde aratırsanız ücretli ücretsiz bir çok action bulabilirsiniz. Kolay gelsin.