Serkan ALAZ adlı üyeden alıntı
Bu konuda haklısınız ama bir şeyi es geçmemek gerek. Uzman bir diyetisyen doğru ve sağlıklı bilgiyi aktarabilir. Sitesi Bilgi açısından zengin olabilir ama önemli olan arama motorlarında istenilen yerde olmasıdır.İnsanlar sıklıkla diyet konusunda özellikle zayıflama konusunda tarama yaparken genelde " zayıflama çayı, zayıflama ilacı, zayıflama ürünleri" gibi Terimleri kullanırlar, Bu durumu şu şekilde değerlendirelim.
- A sitesi kelime bazlı seo yaparak ilk sayfada " zayıflama çayı" kelimesinde yerini alıyor, yazar ise uzman diyetisyen değil.
- B sitesi çok kaliteli ve bilgi akışını en iyi şekilde sunarak içeriği giriyor ve arama sonuçlarında çok çok arka sayfalarda
Burada kazanan kim olur ? Sektör ne olursa olsun yatırım yapmadan kazanç ve başarı elde edilmiyor. Bu yüzden artık özgünlugun bir manası kalmamış :)
Zayıflama çayı gibi ürünler için internet'e gerek yok bence, bir aktarda bu konuda size gerekli bilgiyi verebilir. Benim diyetten kastım, bir diyetisyen tarafından belirlenmiş ve gündelik tüketim şeklinizi kapsayan beslenme programı.