-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
doktor
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
İsveç'ten gelmiş tık, ilan sitesiydi büyük ihtimalle bir reklama tıklayıp gidip satın aldı. İyi tarafı bence adsense nin en büyük eksiği olan satış ortaklığıda gelmiş olduğunu anladık...
Ek Olarak:
Caps derken??
Son Haberler www.haberdetaylari.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Bu tarz konulara hep "acemi adwordsçü" yazılmasa olmaz :) Geçen bir konuya daha yazdım. Bazen üst segment reklamverenler, çok çok kısıtlı bir kitle için "saçma" CPC değerleri verir. Eğer bu aşırı kısıtlı hedeflenen kitleden biri sizin sitenize gelip o reklama tıklarsa yaşadınız. Çünkü adamlar herhangi bir şirket o an ki açık artırmayı kazanamasın diye cidden saçma cpc değerleri veriyorlar işte örnekte olduğu gibi. Ama aslında haklılar. O kısıtlı kitleyi kaçırmaması lazım ve istersen tıklama başı 70 TL olsun, şirket vermeye hazır. Tabi ki acemi adwordsçüler de yapıyordur hata ama bu tip tık başı fiyatların bir kısmı tamamen kasıtlı, çok niş bir kitle için (büyük oranla re-marketing oluyor zaten) hazırlanmış kampanyalara dayalı reklamlardan geliyor.
Bir diğer yüzü işin şöyle:
Mesela ben 1 adet bilgisayarı satana kadar toplamda 50 TL harcayabilirim. Çünkü zaten her satıştan 200 TL kâr ediyorum, diyorum ki 50 TL sini de reklama veririm tamam. Eğer sen son 1 haftadır sürekli bilgisayarları geziyor, forumları okuyor artık kesin alacak durumdaysan AdWords sistemi reklamverenin yaptığın ayarlamaları baz alarak şöyle diyebiliyor. Ben bu adama tıklama başı 20 TL veriyorum lan. Benim bu adama bu reklamı göstermem lazım kaçırmamam lazım çünkü kesin alıcı (sistem öyle olduğuna karar verdi). İşte bu gibi durumlarda reklamverenin tabi ne derece esnek ayarlar kullandığına bağlı olarak, o an ki rekabet durumuna göre tıklama başı 20 de görürsün 30 da görürsün. Nadir oluyor sanmayın yani normalde gayet olasıdır dünya pazarında.
Umarım böyle daha binlerce tıklama alırsınız :) Allah bereket versin.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
K** U**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
O yurt dışı tıklamadır. Türkiye'de öyle birşey yok. Bende de 2 defa gerçekleşti. biri Amerika, diğeri hollanda girişli tıklamalar 5 tl verdi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
sevkiyat
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
bence adwords kampanyasıyla alakalı. hani şu 200 tl ilk reklam bizden varya reklam verenleri balıklama atlatıyor. bu bedavaya girdiğinde bitirmesi için belirli bi süre tanınıyor; reklam veren verilen sürede 200 tl yi bitiremezse ceza yiyor bitirmek içinde son 2-3 gün tıklama maliyetini 25 tl ye kadar çıkarıyor. bence olay bundan ibaret.
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
AdSense
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
58, (%100)
Bir çok yorum var hiç biride dememiş ülke kısmına baktınız mı diye :) hocam ülke kısmına bakabilir misiniz yabancı ülke genelikle abd o rakamları bırakıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Siyaset Bilimci
-
-
Ad Soyad
F** Ü**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Bende de tam tersi yaklaşık 10 gündür falan adsense de Düşüş var. Demek bana gıcık.
Tbm:0,22-0,25 Arasıydı,şimdi 0,11-0,15 arası :S
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Adsense çıldırmaz, ÇILDIRTIR.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
doktor
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
İslam Aydın adlı üyeden alıntı
Bir çok yorum var hiç biride dememiş ülke kısmına baktınız mı diye :) hocam ülke kısmına bakabilir misiniz yabancı ülke genelikle abd o rakamları bırakıyor.
Belirtmistim ama tekrar yazayim İsveç
Bu arada gelir silinmedi ve hesaba yansidi. Cogu 5-10 Tl'lik gelirler siliniyor ya da azaltiliyordu nadiren hesaba yansiyordu bu sefer tamaminin yansimasina sevindim dogrusu
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
doktor
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Evet yabancı ülkelerden sitemize çok hit geliyor ama ilk kez bu kadar yüksek gelir verdi. Umarım google da yayıncılara satış ortaklığı sistemini yansıtır.