igunayCOM adlı üyeden alıntı

Kıymetli görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum hocam. Evet tam olarak düşündüklerimi ve aklımdakileri yazmışsınız. Amacım da bu zaten. Şimdilik SocialKit kullanıyorum bir kaç eksiği var ama her yeri düzenlenebiliyor. Benim için de önemli olan buydu zaten her yerinin düzenlenebilmesi. Aklımdaki sistem de biraz eski Türkçe ile birşeyler oluşturmak var. Hem eğlenceli hem de kaliteli ve ilgi çekici birkaç eklenti veya düzenleme ile bu mümkün. Doğrusu SocialKit'te beğenmediğim tek nokta admin panelinde olan üye rolleri. Araştırdıysanız bilirsiniz hatta en çok gündemde tutulan PhpFox var. Ama bana çok hantal geliyor o. Bir çok özelliği var hatta Türkiye destek forumları filan mevcut ama dediğim gibi hantal geldiğinden dolayı kullanmak istemiyorum doğrusu.

Yatırım elbette olacak kaliteli tanıtımlar yapacağız. Reklam vereceğimiz yerler olacak, büyük çalışmalar yapacağız hatta bunun üzerine, ama ilk başta hedefim sistemi tam olarak oturtmak. Buraya da bu konuyu sizin gibi profesyonellerden fikir ve tavsiye alabilmek için açtım. Tekrar teşekkür ediyorum.


Sizin yerinizde olsam SocialKit yerine PHPFox ile başlardım işe. Eğer bu işte profesyonel birşeyler olacaksa işe PHPFox'tan başlayın. Fazlalık eklentileri kaldırın. İyi bir sunucunuz varsa sistem hantal olmaz. PHPFox'u uzun süre kullandım 15 binden fazla üyem vardı ama bir hantallığını görmedim. Günlük hitim 500 - 700'den aşağı düşmüyordu. Ama ben tabii bu kadar üyeyi sosyal ağlardan çekmiştim. Facebook 2 büyük sayfam vardı birisi 500 bin diğer 200 binlik 2 sayfam mevcuttu oradan çekmiştim ve site yabancıydı.

PHPFox'u iyi bilirseniz herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. PHPFox'da eklenti konusunda kendini kanıtlamış bir scripttir.