lostyazilim
tr.link

Webmasterlar Ve Web İle Uğraşanlar İçin Bilgisayar Önerisi - Donanım

5 Mesajlar 2.033 Okunma
acebozum
tr.link

CengizKaya CengizKaya Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Adana
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 707
  • Beğeniler 59 / 88
  • Ticaret 25, (%96)
İŞLEMCİ : i5 3. veya 4. nesil İntel İşlemci
Bilgisayarınızın en önemli parçası olan işlemci elinizden geldiğince kaliteli ve gelişmiş olmalı çünkü yaptığınız işlemleri ve bilgisayar hızını etkileyen en önemli faktördür.

RAM : 8 GB Ddr3 1600 Mhz

Tabiki bilgisayar hızınızı etkileyen ve programlarınızın daha hızlı çalışmasını verileri hafızasına kaydederek sağlar. Minimum 8 Gb Ram sahibi olursanız hız açısından daha verimli olacaktır.

EKRAN KARTI : 2 GB Ddr5 Nvidia g86 GeForce GTX
Görüntütün monitöre aktarılması ve görüntü kalitesi adına güçlü bir ekran kartına sahip olmalısınız tabiki grafik ve görüntü kalitesi açısından aynı zamanda diğer sistemler ile uyumlu olması için iyi bir ekran kartına sahip olmalısınız.

HARD DİSK : 1 Terabyte Sata 3 Toshiba
Bilgisayarınıza indiridiğinizi, yüklediğiniz dosyalar, proğramlar, saklamak istediğiniz arşivler, veya kurduğunuz sistemin dosyalarının yer aldığı sabit sürücünüz ne kadar yüksek ve kaliteli olursa o kadar fazla yeriniz ve depolayacak alanınız olur.

SSD : 120 GB Kingsdon
SSd Nedir ? SSd ne işe yarar derseniz. SSd kullanarak proğramlarınızın ve işletim sisteminizin daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz SSD sabit sürücü ile aynı görevi yapar yani dosya depolar ancak sabit diskin maksimum yazma hızı ortalama 150mb/sn iken SSD’lerde bu hız 560mb/sn’dir buda proğramlarınızın ve bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasını sağlar işletim sisteminizin dosyalarınıda bu kısma kurarsanız açılış, kapanış ve işlemleriniz daha hızlı gerçekleşecektir.

ANA KART : Asus H97-PLUS Intel H97 1600MHz DDR3 LGA1150 ATX

Satın aldığınız parçaları eklemek ve sisteminizi sağlamlaştırmak adına gelişmiş ve uyumlu bir ana kart almalısınız yukarıdaki ana kart önerisi tamamen diğer sistemler ile uyumludur.

Monitör : Lc 500 W Full Hd Mat Ekran
Sisteminizi tamamen desteklemesi ve tabiki gerek hızda gerek estetikte etkili olması açısından iyi bir monitöre sahip olmalısınız mouse, klavye,mikrefon,kulaklık gibi diğer sistemler tamamen size kalmıştır onları siz kafanıza göre seçebilirsiniz ancak monitörünüzün donanımınıza ayak uydurması bakımından iyi bir monitöre sahip olmalısınız.

Kaynak : WEBMASTER Bilgisayarı Nasıl Olmalıdır - WM Hane - Webmaster Hanesi

elektronikssl
webimgo

emirhan61 emirhan61 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek bilgisayar mühendisi
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad E** P**
  • Mesajlar 743
  • Beğeniler 70 / 140
  • Ticaret 29, (%100)
hocam ben laptopta aradığım en önemli özellik ısınma sorunu. Çünkü bir bilgisayar ne kadar iyi olursa olsun ısınma sorunu yaşadıkça o bilgisayarı tam performansta kullanamassınız ve kısa sürede arıza yapmaya başlar o yüzden kasası geniş soğutma sistemi iyi notebooklar almanızı tavsiye ederim.
CengizKaya

kişi bu mesajı beğendi.

CengizKaya CengizKaya Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Adana
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 707
  • Beğeniler 59 / 88
  • Ticaret 25, (%96)

emirhan61 adlı üyeden alıntı

hocam ben laptopta aradığım en önemli özellik ısınma sorunu. Çünkü bir bilgisayar ne kadar iyi olursa olsun ısınma sorunu yaşadıkça o bilgisayarı tam performansta kullanamassınız ve kısa sürede arıza yapmaya başlar o yüzden kasası geniş soğutma sistemi iyi notebooklar almanızı tavsiye ederim.

haklısınız ben hiç diz üstü pc kullanmadım hep masaüstü malesefki hiç bir bilgim yok siz bize bu değerli bilgiyi verdiğiniz içni teşekürler.

BertugErdem BertugErdem Eski Nick: KingStar Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Creative Director
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 2665
  • Beğeniler 418 / 579
  • Ticaret 113, (%100)
En iyisi Macbook :)

wmaraci
wmaraci

emirhan61 emirhan61 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek bilgisayar mühendisi
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad E** P**
  • Mesajlar 743
  • Beğeniler 70 / 140
  • Ticaret 29, (%100)

Cengiz Kaya adlı üyeden alıntı

haklısınız ben hiç diz üstü pc kullanmadım hep masaüstü malesefki hiç bir bilgim yok siz bize bu değerli bilgiyi verdiğiniz içni teşekürler.

laptopta geniş kasa ekstra açıdan parça ekleme gibi eylemlerde de rahatlık sağlayacaktır . Alacağınız bilgisayarların ram yuvalarına ve ssd hdd girişlerinin ekstradan bulunmasına dikkat edin

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al