igunayCOM adlı üyeden alıntı

Siz de biliyorsunuz, PhpFox sadece Facebook tarzı bir scripttir, ama SocialKit'i yapan Marvel bunu biraz karıştırmış, yani yarı facebook yarı twitter tarzı bir sistem çıkarmış ortaya. Şimdi siz böyle diyince aklım karıştı doğrusu bir anda. Hosting sınırsız o konuda sıkıntı yok, gerekirse bir zaman sonra sunucuya aktarırız zor değil bu. Benim aklımı karıştıran sadece PhpFox'un tam bir Copy to Facebook olması, o da ister istemez yerli Facebook düşüncesini meydana getiriyor. Aslında kaliteli ve güzel bir düşünce. Geliştirilebilir bir özelliğe sahip değil mi PhpFox?


Hocam kafanızdaki şu phpfox'un facebook'a benzeme olayını atın bir kenara. Şimdi şöyle düşünün ben bir sosyal ağ yapıyorum, ama tasarım olarak facebook'tan çok farklı olacak. Kendim bir tasarım geliştirip phpfox'a giydireceğim. Şimdi sizin kafanızı karıştıran şey ise şu:

Marvel bir script yaptı SocialKit, script çokta güzel ama bu script sizce ne kadar daha gelişebilir ?

En fazla 5 güncelleme daha çıkartabilir sonra da güncelleme çıkmayacak. Mesela PHPDolphin'i düşünün bir anda herkes bu scripti kullanmaya başladı. Türkiye'deki 10 siteden 9'u bu scripti kullanmakta ama hangi yandan bakarsanız bakın PHPDolphin olduğu anlaşılıyor. Ne kadar geliştirirseniz geliştirin o script PHPDolphin'dir.

Mesela SocialKit'te öyledir, tasarımda değişiklik yapabilirsiniz scripti geliştirebilirsiniz ama ne kadar geliştirebilirsiniz ki ?

Ama PHPFox için her zaman güncellemeler çıkıyor, eklentiler geliştiriliyor ve kullanıcılar bunun için çaba gösteriyor. SocialKit için kaç kişi çaba gösteriyor ve geliştiriyor sizce ? 3 kişi maksimum 5 kişi eklenti geliştirmek için çabalıyordur.

PHPFox'u iyi bir sunucuda kullanırsanız sizi sıkıntı çıkarmadan çok ileriye götürebilir ve tavsiyem PHPFox 4 sürümünü denemeniz. Biraz tasarım karışık ama onun için tasarım geliştirilebilir. Şu anda RC sürümleri var ben de stabil sürümünün çıkmasını bekliyorum sonra tasarım yapmaya başlayacağım.

Yani ne olursa olsun güncel olan PHPFox scriptinden şaşmayın derim. Yine de karar sizin tabii ki.