Ben kendime bir blog sitesi kurmak istiyorum fakat bu konu hakkında kafama takılan onlarca soru var ve bunlarıda size sormak istiyorum. Bilgili abilerimiz, arkadaşlarımız yardımcı olurlar diye düşündüm.

Öncelikle Blog kurmak istiyorum ve böyle eğlenceli, komik zaman zaman haber, kimi zamanda bilgi paylaşımı yapacağım kendime özgün bir site olacak. Amacım para kazanmak vb. değil gerçekten insanların gireceği keyifli isteyerek vakit geçireceği bir blog kurmak istiyorum.

1- WordPress ve Blogspot arasındaki fark ne oluyor? Birinde onlarca para harcayıp kurarken birini bedavaya kuruyoruz. Blogspot siteleri google aramalarında yukarılarda pek göremedim, fark Google amcanın Wp'ye ayrımcılık yapmasımı?

2- Site ismi ne kadar önemli? Ben bunun fazla önemli olduğunu sanmıyorum, çünki birçok kişi ad soyadla site açıp ilk sıralarda olduğunu gördüm.

3- Birçok kişi tek bir alanda ilerle diyor fakat sadece bir alana yönelmek istemiyorum. Gündemle birlikte ilerlemek istiyorum. Yani bloğumda yeri geldiğinde her konuda paylaşım yapabilmek istiyorum. Bu tarzla tutunmam dahamı zor?

4- Sitemi ilk açtığımda neler yapmam gerekiyor? Tüm seo, eklenti vb. düzenlemeleri yaptıktan sonra günde ne kadar özgün konu girmem lazım? Hergün devamlı girmem gerektiğini duydum günde kaç tane, ne kadar vb. Bu konuda verebileceğiniz taktikleriniz varmı?

5- Kaliteli bir blog olması ve geniş bir kitle oluşturmak için nelere dikkat etmem lazım?

6- Siteyi yeni kurduğumda nasıl tanıtacağım?

Kafama takılan soruların cevaplarını sabırla bekliyorum :)