Merhaba arkadaşlar uzun zamandır üstünde kafa yorduğum bir projeydi. Daha önce mobil cihazlarda apk olarak test etmiştim. Gayet iyi çalışıyordu.
İnternet sitemize üye olan kullanıcıları doğrulamak için onlardan telefon numarası istiyoruz ve bir onay kodu yolluyoruz. Bu onay kodunu yazan kullanıcı sitemize üye oluyor.
Bunu sağlamak için çeşitli firmalardan 10.000 SMS fiyatı 300 400 tl olan paketleri almamız gerekiyor ve sermayesi çok büyük olmayan firmaları zorluyor.
Bende Arduino ile bir sisitem tasarladım. ( Arduino Ne diye merak edenler )
Bu sistem şu şekilde çalışıyor. Arduino sizin web sitenize eternet kartı ile bağlanıyor. Kayıt sırasında onaylanması gereken kişinin bilgileri Arduino için oluşturduğumuz sayfadan Arduino'ya gönderiliyor. Arduino bu verileri okuyarak ilgili kişi onay kodu ve mesaj içeren bir mesaj atıyor. Kullanıcı gelen mesajı girdiğinde kayıt işlemi tamamlanıyor.
Bunun tasarımını ve kodlamasını Arduino üzerinde yaptım. Kendi sitemde denemelerden sonra aktif şekilde kullanıcam.
Aylık masrafı Avea - Vodafon - Turkcell de 10.000 paketi kadar.
Arduino GSM modülüne taktığımız sim kart ile sms atıyor.
Merak ettiğim nokta şu. Bu istemi pazarlaya bilirmiyim. Yani bu sisteme geçmek isteyipte aylık fiyatı çok bulanlar yada o sistemi kullananlar. Buna yönelir mi.