erekaone adlı üyeden alıntı

Cb başlığını görünce direk atladım bir hevesle:D
Sakın yanlış anlama ama gel sen beni dinle kardeşim. Yaklaşık 3 sene kadar yaptım iyi kazançlarda sağladım. Hatta bu işlere ilk Cb ile başladım daha sonra bir çoğunu takip etitm aynı sistemlerin. Sana uzatmadan özet geçeyim. Neden bıraktığımı söylersem anlarsın zaten. Şimdi sen ben cb den kodunu aldığımız iyi gravity bir ürüne girdik ve analizimizi falan yaptık. Parelel blog açtık ya da adworse reklam verdik diyelim. Ne kadarlık reklam verdik 0,25 krş dan 100 TL lik reklam verdik.

Senin bu 0,25 kuruşluk reklamların alakasız alakasız sitelerde alakasız kişilerce tıklanarak harcanıyor bu 1 köşede dursun bu. Rakip ne yapıyor 3 TL den 1000 TL totalde adwors reklamı veriyor. Google amca bu adamı es geçmiyor gidip adamın reklamıyla ilgili arama yapanların çerezlerinden bu adama aha bak aradığın ürün burda diyor. Adamda gidip bu adamdan ürünü alıyor ve komisyonu rakip alıyor. Bu da 2 dursun bu da köşede.

Gelelim paralel blog ya da domain mevzusuna. E ticaret de müşterinin korkulu rüyası olan yönlendirme domainlerdir çok az bir kitle maskeli domainlerden alışveriş yapıyor emin ol. O işte yan yattı mı ? Hadi devam edelim.

Sosyal medya diyelim hadi. Adamlar milyonluk sayfalarda reklam yapıyor sayfa şiir sayfası sen adama zayıflama çayı satmaya çalışıyorsun mesela kaç kişi bugün face de gördüğü bir reklama tıklıyor sence ? Bir düşünelim. Bu da yalan oldu

Neyse sözü uzatmadan sana olayın hasını anlatayım. Düşüncen çok güzel kardeşim gerçekten bu işle ekmek çıkmıyor cidden bak bu emeği cb ye harcasan yemin olsun köşe olursun :) Ama her yerde olduğu gibi burda da büyük balık küçük balığı yutuyor. Bir de işin e-shopping mevzusu var ki ona hiç girmiyorum. Özetle bir e ticaret sitesi olan herkes bu kişilerden direk xml ile ürünü sitesine ekliyor zaten yine ortaklı bir şekilde. Bir de üstüne indirim yapıyor kendi alacağı komisyonu biraz düşürerek orjinal site de satılandan ucuza satıyor :D Kullanıcı gidip oradan alıyor. Ha bak şeyi de unutma Çin ve Hindistan adamlar resmen için kurdu olmuşlar dostum. Senin odaklandığın ürünün en az 1000 tane çince bunun en az 10 katı kadar da ingilizce(hint kaynaklı) benzeri var ve cidden güzel adwors rakamlarıyla hazırlanılan reklamlar bunlar. Çin ve Hindistan benim bu sektörü bırakma sebebim oldu hatta bu kadar büyük etkisi var.

Çok büyük büyük konuştum neyse sana tavsiyem cidden bu işe gireceksen sağlam çok sağlam ingilizcen olmalı. Bir de reklam için biraz bütçen olmalı. Gerisi zaten kendiliğinden gelir. Strateji taktik falan bu işlerde bir yere kadar işler. Yine parayı veren düdüğü çalar benden sana söylemesi. Başarılar kolay gelsin.

emeğine yüreğine sağlık kardeşim, üşenmemiş yazmışsın, haklısın da, tek üzüldüğüm nokta insanlar hakketiklerini kazanamıyor adsenseden, eğer öyle olsa emin ol açarım şahane temalı bir blog hergün saatlerce araştırıp yazarım, ama nerdeee....