lostyazilim
tr.link

Domain adında rakam kullanmak ?

5 Mesajlar 2.194 Okunma
acebozum
tr.link

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)
Arkadaşlar bulunduğum şehir için çiğköte sitesi açacağım.
Takdir edersiniz ki en uygun alan adları dolu.

Bu çiğköfteci 7 gün 24 saat evlere servis yapacak.

Şimdi böyle bir site için hem markalaşması hemde hizmeti yansıtması aynı zamanda seoya uygun olması açısından

alacağım domainin sonun 724 koysam nasıl olur ?

Markalaşması ve tanınması için uygun bence. Ayni zamanda marka hizmeti de temsil ediyor zaten.

Google rakamları pek sevmiyor diye biliyorum.
Gerçi alan adlarının pek önemi kalmadı da bu konuda olumlu olumsuz tecrübesi olan arkadaşlar vardır diye düşünüyorum .

Teşekürler ? ? ?

elektronikssl
webimgo

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)
Markalaşacaksan eğer anlamı olmayan ama kısa bir domain seçebilirsin. Çiğ köfte işi yapıyorsun diye illa içinde çiğ köfte geçmesi gerekmez.
Atıyorum, internette cigkofte724.com diye bir site görsem bana pek kaliteli gelmez. 3. sınıf haber sitelerindeki alan adları gibi birşey.
Verdiğiniz hizmete ve ürün kalitenize güveniyorsanız hazır yerine kendi markanızı kendiniz yaratın. İleride bakarsınız işler büyümüş olur ve yeni markanız sayesinde saygınlığınız artar sektörde.

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

NK1864 adlı üyeden alıntı

Markalaşacaksan eğer anlamı olmayan ama kısa bir domain seçebilirsin. Çiğ köfte işi yapıyorsun diye illa içinde çiğ köfte geçmesi gerekmez.
Atıyorum, internette cigkofte724.com diye bir site görsem bana pek kaliteli gelmez. 3. sınıf haber sitelerindeki alan adları gibi birşey.
Verdiğiniz hizmete ve ürün kalitenize güveniyorsanız hazır yerine kendi markanızı kendiniz yaratın. İleride bakarsınız işler büyümüş olur ve yeni markanız sayesinde saygınlığınız artar sektörde.

bana da öyle geldi aslında. mesela cigkofteful.com gibi bişey olsa iyi olur. öneri alabilir miyim ?

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)

kendoka adlı üyeden alıntı

bana da öyle geldi aslında. mesela cigkofteful.com gibi bişey olsa iyi olur. öneri alabilir miyim ?

Ben önerimi sundum. Mesela çiğ köfte yazıp aratınca ilk sayfada çıkan sitelerde lagash, arsamiea, komagene isimli firmalar da var. Biraz daha bunlara göre akılda kalıcı bir kısa domain bulup alma imkanınız varsa on numara olur. Yemek sektöründe en nihayetinde önce alan adı önemli tabii ama tasarım ve mantıklı bir fiyat da tercih edilmenizi sağlayacak unsurlardan.
Ben şahsen elde yapılan birşeyi kolay kolay internetten sipariş etmem. Yakınımda satış yapan yer var zaten. Bildiğim tanıdığım esnaftan alıyorum. Lahmacun - Kebap vb. şeylerde de öyle. Kaynağını görmediğim - bilmediğim bir yerden sizin alanınızda bir yiyecek almak taraftarı değilim ama muhakkak bir o adar insan da üşenip alıyordur.
Özetle benim tavsiyem türetebileceğiniz ya da aile adınız vs. bir isme yakın alan adı bulup alın. Hiç olmazsa o zaman içinde çiğ köfte ya da rakam geçen domain alırsınız.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)

NK1864 adlı üyeden alıntı

Ben önerimi sundum. Mesela çiğ köfte yazıp aratınca ilk sayfada çıkan sitelerde lagash, arsamiea, komagene isimli firmalar da var. Biraz daha bunlara göre akılda kalıcı bir kısa domain bulup alma imkanınız varsa on numara olur. Yemek sektöründe en nihayetinde önce alan adı önemli tabii ama tasarım ve mantıklı bir fiyat da tercih edilmenizi sağlayacak unsurlardan.
Ben şahsen elde yapılan birşeyi kolay kolay internetten sipariş etmem. Yakınımda satış yapan yer var zaten. Bildiğim tanıdığım esnaftan alıyorum. Lahmacun - Kebap vb. şeylerde de öyle. Kaynağını görmediğim - bilmediğim bir yerden sizin alanınızda bir yiyecek almak taraftarı değilim ama muhakkak bir o adar insan da üşenip alıyordur.
Özetle benim tavsiyem türetebileceğiniz ya da aile adınız vs. bir isme yakın alan adı bulup alın. Hiç olmazsa o zaman içinde çiğ köfte ya da rakam geçen domain alırsınız.

Yeni bir değerlendirme yapayım bu noktalardan. Teşekürler.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al