PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Hocam Kosgeb başvuracaksan şöyle oluyor:
Girşimci yatırımcı kursuna gidiyorsun. Kurs haftada 7-8 saat oluyor ve duruma göre 1-2 ay sürebiliyor. Ama o kadar süreni fazla duymadım.
Kursu bitirince sana girişimci eğitimi sertifikası veriyorlar.
Kursda şirket oluşturma, işyeri açma, vergilendirme, muhasebe işleri, devletle olan hukuksal işler, bürokratik işler, projelendirme, iş modeli belirleme gibi birçok dersler öğretiliyor. Bu kursu almadan başvuru yapamıyorsun. Kursun amacı hem öğretmek, bilinçlendirmek hem de gereksiz, boş, yanlış başvuruların önüne geçmek.
Kurstan sonra projelendirip dosyalarını sunuyorsun. Devlet sana kurs için harcadığın tüm masrafların yarısından fazlasını veriyor. Kabul görmesi için sağlam ve insanlığa faydalı bir proje olması lazım. Ben bir web sitesi açıcam, buradan para kazanıcam, insanlar girecek bol bol diye düşünüyorsan Kosgeb olayını baştan elemelisin.

Kosgeb ile uğraşamam diyorsan belediyeler için avrupa birliğine hazırlama diye bir proje var.
http://www.abgs.gov.tr/index.php?p=45646&l=1
Bu projeden sonra belediyelerde seninki gibi projelere destek verebiliyorlar, yardım alman için aracılık yapabiliyorlar. Ama projen avrupa birliği standartında hazırlanmış olmalı. Projelendirip belediyelere başvurabilirsin. Ama hepsinden önce proje hazırlamayı öğrenmen gerekli. Onu da kitaplarla veya internetten öğrenebilirsin.

Biraz birikmiş param var, yatırım yapacak birini ben bulabilirim diyorsan, şirket açman gerekiyor. Şahıs şirketi olmaz ama. Yatırıma açık bir şirket nasıl olur bi muhasebeciye sorarsan daha kaliteli bilgi sunabilir. Şirketi açtıktan sonra Turkcell'in Avea'nın falan genç girişimciler benzeri konferansları oluyor. Senle yatırımcıları bir araya getiriyor. Projene gerçekten güveniyorsan bu konferansları takip etmen yararına olur. Güvenip yatırım ortaklığı sunan çıkabilir.

Bunların hiçbirisini yapamam diyorsan, projeni tescillettirip kapı kapı büyük yazılım firmalarına başvurabilirsin. Oralardan destek ararsın.

Siyasi bir kimliğin varsa sende yada ailende, seçim yaklaşıyor, araya adam sokup milletvekili adaylarının kapısına dayanman da çok faydalı olur. Bir seçim kampanyası için yüzbinlerce lira para harcıyorlar. Aslında bunun tam zamanı. İşte utanma olmaz. Utanıp sıkılmazsan iyi paralar koparabilirsin.


çok teşekkürler yorumunuz için utanma sıkılma yok sadece güvensizlik var bir şekilde bulucam ya 10000 tl çok büyük bi para değil sonuçta bir şekilde bulunur yok kosgebmiş hibeymiş fln uğraşırsak bezeriz hevesimiz kaçar ..