umuterdal adlı üyeden alıntı

hocam bana internette **************lık bahis yada kumar siteleri haricinde yeni bir sistem kurup yani insanların bilmediği birşey yapıp 1 sene içinde büyük para kazanan bir insan gösterir misiniz ? Ben 1 sene içerisinde yatırılan parayı çıkarıcağını düşünüyorum. Ama sabit bir gelirim yokken gidip 8 bin tl kredi çekmek sence mantıklı mı ? Ayrıca öyle işi gücü sabit geliri olmayan 20 yaşında insanlara toplu para kredi veren bir banka biliyorsanız paylaşın bende iyice bir düşünüyim bana kredi vereceklerini düşünmüyordum hiç üstünde durmadım o yüzden bu güne kadar ..



Ne kadar sürede geri ödemeli verdiklerini hiç bilmiyorum ama bankaların hepsi hiçbir gelirin olmasa bile artık kredi veriyor.

Örnek vermek gerekirse:
1)İlk verdiğim üniversitelerde kredi vermek için öğrencilerin peşinde koşuyorlar
2)Sokaklarda duran banka standlarıda çok kolay kredi veriyor
3)Telefona sürekli gelen otomatik mesajlar var bilmem kaç tl kredininiz hazır bankamıza bekliyoruz tarzında. Bu mesajlar herkese atılıyor kişiye özel değildir.

Veya artık faktoringler çıktı meydana onlarında amacı; bankalardan borç alıp ödeyemeyenler hiçbir bankadan birdaha kredi çekemiyor. Bu faktoringlerde çok daha yüksek faizli veriiyor ama bu tarz kişilere de veriyor.


Eğer gerçekten projenden eminsen uzun vadeli bir kredi çekebilirsin. Bence bu tarz projeler hiç tanımadığın kişilerle ortak olup yapılmamalı. Emeği sen vereceksin fikir senin olacak ama o da sadece ilk yatırımda yardım etti diye ileride seninle aynı geliri kazanacak.


Bence bir bankanın önünden geçerken sor derim. İnternet sektöründe projem var öğrenciyim gelirim yok en yüksek ne kadar vadede ne kadar kredi verebilirsiniz diye sor